Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Odbjegla krava
  • 13.09.2022. 09:45
  • Bjelovarsko-bilogorska, Gudovac

Traži se krava: Prilikom istovara preskočila ogradu i pobjegla

Oni su je dobili u boks, okrenula se, vidjela priliku i "đipila" preko trepe i ograde, ispričao je vlasnik za mojportal.

Foto: Damir Rukovanjski (ilustracija)
  • 3.354
  • 227
  • 0

Traži se krava pasmine limousin Božidara Berečkog, vlasnika OPG-a iz Šuplje Lipe kod Daruvara. Kako je ispričao za mojportal.hr, tijekom istovara u Gudovcu, još u četvrtak, preskočila je ogradu i pobjegla!

"Oni su je dobili u boks, okrenula se, vidjela priliku i "đipila" preko trepe i ograde", rekao im je pojašnjavajući da ova mesna pasmina goveda nije na vezu, već je riječ o poludivljoj životinji teškoj između 500 i 600 kilograma, koja nije u doticaju s puno ljudi.

Više od pola godina provodi na paši, a s njima je preko zime. Riječ je o životinji staroj pet godina koja ima i tele staro šest mjeseci. 

Odbjegla limuzinka, a prema informacijama koje su dobili s Bjelovarskog sajma, navodno je jučer viđena u Donjem Markovcu, mjestu desetak kilometara udaljenom od Gudovca. 

Sada treba utvrditi je li riječ o grlu ovog vlasnika.

Ovo, doznali su s ovog portala, nije prvi takav slučaj na sajmu. Direktor Zlatko Salaj otkrio im je da su sličan imali prije nekoliko godina, a kravu su pronašli lovci u šumi pokraj Gudovca. Uspjeli su je vezati i vratiti vlasniku. 


Izvori

Mojportal.hr


Tagovi

Odbjegla krava Limuzinka Božidar Berečki Gudovac


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).