Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cene stoke
  • 01.07.2021. 16:00

STIPS: Viša cena jagnjadi u Požarevcu i junadi u Šapcu, krmače jeftinije u Kragujevcu

U klanicama na području Šapca došlo je do rasta otkupne cene tovne junadi telesne mase preko 480 kilograma u odnosu na prethodni period. Dominantna cena iznosila je 245 din/kg. Otkup grla bio je dobar.

Foto: Lucija Bencarić
  • 466
  • 378
  • 0

U sedmici za nama bila je viša otkupna cena tovnih svinja telesne mase od 80 do 120 kilograma u klanicama na području južnobanatskog regiona. Dominirao je iznos od 150 din/kg. Rast otkupne cene prasadi telesne mase od 16 do 25 kilograma na 250 din/ kg i pad otkupne cene tovnih svinja telesne mase od 80 do 120 kilograma evidentirao je reporter STIPS-a iz Smedereva u klanicama na području ovog grada.

Krmače za klanje bile su jeftinije u odnosu na prethodni period na stočnoj pijaci u Kragujevcu, jer je dominirao iznos od 120 din/kg. Klaničari sa područja šumadijskog regiona po nižim su cenama otkupljivali prasad telesne mase od 16 do 25 kilograma, pošto je dominirao iznos od 220 din/kg.

Rast otkupne cene teladi simentalske rase, telesne mase do 160 kilograma na dominantnih 420 din/kg i pad otkupne cene tovnih bikova telesne mase preko 500 kilograma na 240 din/kg karakteristika je nedelje za nama u klanicama na području podunavskog regiona. U klanicama na području Šapca došlo je do rasta otkupne cene tovne junadi telesne mase preko 480 kilograma u odnosu na prethodni period. Dominantna cena iznosila je 245 din/kg. Otkup grla bio je dobar.

Detaljniji izveštaj kretanja cena možete videti na ovom linku

U klanicama na području Braničevskog regiona bila je viša otkupna cena jagnjadi tokom protekle sedmice, pošto je dominirao iznos od 260 din/kg. Obim otkupljenih grla nije se značajnije menjao u odnosu na prethodni period. Ova kategorija ovaca bila je skuplja u sedmici za nama i na pijaci žive stoke u Požarevcu, jer su se jagnjad najčešće mogla pazariti po ceni od 300 din/kg.

Rast otkupne cene jagnjadi i ovaca evidentiran je u klanicama na području podunavskog regiona tokom protekle nedelje. Za razliku od njih niža je bila otkupna cena šilježadi. Otkupljenu jagnjad klaničari su plaćali 240 din/kg, ovce 150 din/kg, a šilježad 200 din/kg.


Tagovi

Cene stoke Rast cena Otkup grla STIPS


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u