Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Afrička kuga svinja
  • 12.08.2019. 14:00

Srbija prijavila četiri slučaja sumnje na svinjsku kugu, BiH već zabranila uvoz mesa

Sad nam je već zbilja preblizu. Srbija je prijavila četiri slučaja za koja se sumnja da je riječ o svinjskoj kugi kod domaćih svinja, priopćila je Svjetska organizacija za zdravlje životinja (OIE), čije je sjedište u Parizu. U međuvremenu je i BiH zabranila uvoz svinjskog mesa iz Srbije.

Foto: Bigstockphoto/jimbophotoart
  • 745
  • 137
  • 0

Srbija je prijavila četiri slučaja za koja se sumnja da je riječ o svinjskoj kugi kod domaćih svinja, priopćila je Svjetska organizacija za zdravlje životinja (OIE), čije je sjedište u Parizu.

Tri slučaja su registrirana u okolici Beograda, a jedan u Podunavskom okrugu, naveo je OEI citirajući izvještaj Ministarstva poljoprivrede Srbije, prenosi Reuters.

U izvještaju se navodi da je sedam svinja uginulo od bolesti, a da je 114 eutanazirano.

Virus Afričke svinjske kuge pred vratima Hrvatske - zbog turista postavljeni i plakati

Ured za veterinarstvo Bosne i Hercegovine usvojio je Uputstvo o privremenoj zabrani uvoza određenih pošiljki mesa iz Srbije zbog sumnje na afričku svinjsku kugu u Srbiji.

Ovim se zabranjuje uvoz domaćih i divljih svinja, mesa kao i proizvoda porijeklom od domaćih i divljih svinja koji nisu bili obrađeni na način da je sa sigurnošću uništen virus afričke svinjske kuge, prenio je 021.rs. 

Kako je priopćio Ured za veterinarstvo BiH, zabrana je određena kako bi se spriječio unos afričke svinjske kuge iz Srbije u BiH. Ovo Uputstvo će biti na snazi sve do dobivanja službene informacije od nadležnih tijela Srbije o prestanku sumnje na pojavu afričke svinjske kuge.


Izvori

Reuters


Tagovi

Afrička kuga svinja Bolesti svinja Epidemija BiH Izvoz mesa Srbija


Autorica

Slađana Aničić

Više [+]

Diplomirana profesorica književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]