Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Farma svinja
  • 18.10.2021. 10:00

Seli se farma svinja iz Temerina - neprijatni mirisi smetaju građanima

Reč je o farmi koja se nalazi praktično u naselju Staro Đurđevo, a zbog čijeg su neregularnog rada i zagađenja vazduha, vode i zemljišta, građani protestovali.

Foto: Depositphotos/DN1988 (ilustracija)
  • 659
  • 125
  • 0

Opština Temerin objavila je na svojoj zvaničnoj internet stranici da je rešen problem sa farmom svinja "Temerin Agrar d.o.o".

"Bio je radni sastanak sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem kome su prisustvovali predsednik opštine Temerin Mladen Zec kao i zakupac i vlasnik farme "Temerin Agrar d.o.o". Tema sastanka bila je iseljenje farme sa tamošnje lokacije. Na sastanku je obećano i dogovoreno da će se farma iseliti najkasnije do 20.12.2021. godine. Uskoro ćemo to dobiti i napismeno od predstavnika firme", navodi se u obaveštenju i dodaje da godinama unazad stanovnici opštine imaju problem sa ovom farmom i neprijatnim mirisima koji se šire od nje.

"Nadamo se da će ovim rešenjem građani opštine Temerin imati bolji i kvalitetniji život, kao što smo im to svojevremeno i obećali."

Kako je precizirao list Dnevnik, reč je o farmi koja se nalazi praktično u naselju Staro Đurđevo, a zbog čijeg su neregularnog rada i zagađenja vazduha, vode i zemljišta, građani protestovali.

Farma je tu već devet godina, ali na smrad meštani ne mogu da se naviknu. Više od 50 meštana Temerina je 2020. tužilo ovu firmu i dobilo presudu, kojom je naloženo da se farma iseli. Presuda je poništena na apelaciji i bila je predmet ponovo pred sudom, istraživao je početkom jula N1.

Krajem juna ataše austrijske ambasade Kristijan Bravenc, jer je "Temerin Agrar" ćerka firma austrijske kompanije "Gierlinger Holding", obišao je zagađenu "lagunu fekalija" i obećao da će na farmi ubuduće biti manje svinja. Temerinci, međutim, imali su jedan zahtev - da se farma iseli.


Tagovi

Farma svinja Fekalije Neprijatni mirisi Temerin Agrar Opština Protesti


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić