Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Statistika stočarstva
  • 06.07.2015. 10:00

Proizvodnja mleka u Crnoj Gori porasla pet odsto

Crna Gora je proizvodnju mleka povećala za pet odsto, a najveći deo mleka čini kravlje. Prosek pomuženog mleka po kravi je 2,8 hiljada litara.

Foto: depositphotos.com
  • 204
  • 4
  • 0

Ukupna proizvodnja mleka u Crnoj Gori u prošloj godini iznosila je 191,8 miliona litara, što je pet odsto više nego godinu dana pre, saopštio je Zavod za statistiku, Monstat. Najveći deo mleka, 93 odsto, čini kravlje, a prosek pomuženog mleka po kravi je 2,8 hiljada litara.

Prema podacima Monstata, ukupan broj goveda u prošloj godini u odnosu na 2013. veći je pet odsto, dok je broj krava muzara porastao tri odsto, prenela je Radio i Televizija Crne Gore.

Zabelježen je i rast ukupnog broja ovaca od sedam odsto, priplodnih ovaca osam odsto, ali i pad broja ovaca za mužu - osam odsto. Broj koza porastao je 11 odsto, dok je ukupan broj svinja povećan sedam odsto. Najveći rast od 70 odsto zabeležen je kod svinja za tov.

Pad je zabeležen kod ukupnog broja živine i to četiri odsto, a kod kokošaka šest odsto. Proizvodnja jaja za konzum, takođe, je pala i to 4,6 odsto. Broj konja je povećan dva odsto.

Foto: depositphotos.com; Goodluz


Izvori

Tanjug


Tagovi

Proizvodnja mleka Crna Gora Živina Proizvodnja jaja Ovce Koze Svinje Konji