Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prodaja stoke
  • 03.11.2020. 18:00

Prodat bik za neverovatnih 52.000 i ovan za preko 66.500 evra

Na aukcijama stoke i dalje se vrte visoke svote novca. Tako su irski uzgajivači za bika dobili 52.000 evra, a prodat je i ovan poznate engleske pasmine za neverovatnih 66.560 evra.

Foto: Facebook/Clonagh Pedigree Herds
  • 2.201
  • 495
  • 0

Novi rekord u prodaji goveda postavljen je na prezentaciji Simentalca, a 24. oktobra ostaće dugo u sećanju irskih uzgajivača. Kako piše clonaghherds na dan premerne prodaje ove godine nije bilo pranja, feniranja i uređivanja životinja jer nije bilo ni publike. Bez obzira na to, bik nazvan Clonagh Lucky Explorer prodat je za neverovatnih 52.000 evra.

Tako će se on pridružiti prošlogodišnjem prvaku, Clonagh Jubilant Fabulousu koji je kupljen za 18.000 evra, a ovogodišnji "Lucky" je visoko podigao lestvicu što se tiče cene.

Oteljen je u maju prošle godine, a potomak je nagrađivanih roditelja. Otac mu je bik Manor Park Hendsom, a majka junica Klona Dor čiji su uzgajivači Lindzi i Garet Bean iz okruga Laois u Irskoj.

Zvezda od rođenja

Uoči prodaje na aukciji koju je organizovao "Roscommon Mart", poznati uzgajivači vrhunskih goveda opisali su svog bika kao posebnog još od rođenja, rekavši da je najbolje što su ikad uzgajali.

Japansko goveče 'teško' neverovatnih 50.000 evra

Inače, ovaj je bik izabran kao prvi dobitnik nagrade na Nacionalnom stočarskom sajmu 2019. u Tulamoreu kada je bio star samo tri meseca.

Njegova majka, Klona Dor dva puta je proglašena simentalkom godine i to 2014. te 2016. Takođe je bila Mis Evrope 2016. godine, a već je imala nagrađivanu telad koja je isto tako prodata za visoku svotu novca. Otac mu je bik Manor Park Hendsom koji je proglašen najboljim bikom 2019. godine, a uzgajivači kažu da je njegova telad poput njega što se tiče građe kostiju i mišića.

I ovan prodat za vrtoglavu svotu

Isto tako, na aukciji u engleskom mestu Kirkbi Stiven je prodat ovan njihove poznate pasmine Svejldejl. Nazvan je Bul and Kejv King Kong i takođe je potomak vrhunskih roditelja. Ima crno belu glavu i noge, dok mu je vuna svetlo smeđe boje. 

Kako piše farmers guardian njegovi prodavci su za njega dobili čak 60.000 funti, što je oko 66.560 evra.

Na aukciji prodat ovan za rekordnih 367.500 funti

Podsetimo, nedavno je u Škotskoj prodat ovan za nešto više od 367.000 funti (oko 411.000 evra). To ga i dalje čini najskupljim ovnom na svetu koji sa razlogom nosi naziv "Dabl Dajmond", a reč je o pasmini sa mišićavom građom tela, savršenoj glavi i kvalitetnoj vuni.


Tagovi

Aukcija Prodaja stoke Bik Ovan Vrhunske pasmine


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.