Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Angus
  • 11.02.2019. 14:00
  • Saint Anthony

Prodali bika za 1,51 miliona dolara - novi svetski rekord

Prodaja bika koji se zove America na aukciji je trajala šest minuta pre nego što se oglasilo zvono da je prodaja gotova. Poslednju ponudu dala je Herbster Angus farma iz Fal Sitija, Nebraska.

Foto: Bigstockphoto/oldetimemercantile
  • 874
  • 141
  • 1

Šaf Angus Volej (Schaff Angus Valley - SAV) postavio je novu svetsku rekordnu cenu nakon što je prodao svog bika pod imenom America za 1,51 milion dolara! 

Prodaja ovoga bika na aukciji je trajala šest minuta pre nego se oglasilo zvono da je prodaja gotova. Poslednju ponudu dala je Herbster Angus farma iz Fol Citija (Fall Cityja), Nebraska, piše portal Drovers.  

Aberdin angus osvaja svetska tržišta, a srpsko?

Prošle godine SAV je prodao bika pod imenom Elation za 800.000 dolara što je takođe bio svetski rekord koga su sami oborili ovogodišnjom prodajom, za skoro dvostruku cenu. Godinu pre toga, dakle 2017., takođe su oborili svetski rekord s prodajom bika za 750.000 dolara. 

Nekoliko videozapisa koje je podelio reporter Vili Bolum (Will Bollum) na Facebooku i Twitteru ostvarili su veliki interes na tim društvenim mrežama. 

Zanimljivo je da kupac, Herbster Angus farma zadržava pravo na 80 posto sperme ovoga bika, dok njegova matična farma SAV, ima pravo na 20% njegove sperme. 

U prodajnom katalogu bik America istaknuto je kako se ovo govedo isticalo od prvog dana. Bik je sa samo 205 dana starosti imao 502 kilograma. "Ovaj bik se odlikuje pravim karakteristikama za ovu vrstu goveda - dugim telom, čvrstoćom i masivnošću", stoji u katalogu. 

Očekuje se kako će bik America imati značajan uticaj na komercijalno mesno govedarstvo. 

Angus je tovna rasa goveda i spada u poluintenzivne mesne rase koje karakterišu genetska bezrožnost. Pod pojmom Angus podrazumevaju se dve rase, Crveni Angus i Crni Angus. Ova rasa ima dobre tovne sposobnosti, manje probleme s teljenjem, a telad je vitalna i brzo napreduje. Karakteriše ih dobar prirast, konverzija hrane i iskorišćene krme te pogodnost za uzgoj u sastavu krava-tele.


Povezana stočna vrsta

Govedarstvo

Govedarstvo

Govedarstvo, predstavlja najznačajniju granu poljoprivredne proizvodnje. Govedarska proizvodnja uključuje i proizvodnju mesa, to jeste, tovna goveda. Reprodukcija goveda... Više [+]

Tagovi

Angus Prodaja bika Svetski rekord Schaff Angus Valley Will Bollum America


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.