Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Alltech Hrvatska
  • 31.05.2019. 10:30
  • Osječko-baranjska, Čepin

Probavljivost silaže itekako utječe na mliječnost, što donosi proizvod Sill-All?

Kako bi se zadovoljile današnje potrebe za dobivanjem maksimalne hranidbene vrijednosti, od svježe krme u polju do silaže, razvijena je formulacija Sil-All 4X4+ koju je predstavila tvrtka Alltech Hrvatska.

Foto: Depositphotos/Nordroden
  • 663
  • 88
  • 0

Gordon Marley, Sill-All global produkt menadžer puna je tri sata govorio o siliranju, o silaži, o utjecaju probavljivosti silaže na mliječnost. I doista svojim načinom predavanja sve vrijeme je držao okupljene tehnologe u punoj pažnji. Naime, tvrtka Alltech Hrvatska je u prostorima tvrtke Žito d.d. iz Osijeka okupila farmere, tehnologe s velikih farmi kako bi i predstavili proizvod Sill-All.

"Formulacija Sil-All 4X4+ razvijena je stručnim radom kako bi se zadovoljile današnje potrebe za dobivanjem maksimalne hranidbene vrijednosti od svježe krme u polju do silaže koja se izuzima i stavlja u hranidbeni prostor. Četiri soja bakterija u formulaciji Sill-All djeluju na sve faze snižavanja pH svježe krme, na način da u svim dijelovima fermentacije osiguravaju milijun bakterija po gramu krme.

Cilj je dobiti što probavljiviju silažu 

Taj proizvod primjenjuje se pomoću standardnih vanjskih aplikatora na svim vrstama strojeva ili na integralnim aplikatorima, na samohodnim strojevima za spremanje krme. Cilj svega je dobiti što probavljiviju silažu", objasnio je Gordon Marley. 

Sil All proizvod predstavio je produkt menadžer Gordon Marley (Foto: D. Rukovanjski)

Sil-All, dodao je, se može otopiti u vodi u omjeru za 2 litre po toni slaže. No, važno je osigurati da aplikator bude ispravno kalibriran kako bi se osigurala točna primjena Sill-All 4X4+. "Za otapanje potrebno je koristiti isključivo vodu okolišne temperature. Aplikatori moraju uvijek biti čisti i bez ostataka inokulanta", rečeno je na predavanju održanom u restorana Crna svinja u Čepinu.

Aplikatori moraju biti postavljeni na strojeve na način da je omogućeno lako održavanje i punjenje, te nikada ne smiju smetati vidnom polju vozača. Inače ovaj proizvod se može primijeniti na raznim mjestima. Na samohodnim, ali i vučenim strojevima za silažu, pomoću raspršivača na pick up-u, kod sjeckanja, u akceleratoru ili iznad njega ili preko krilaca na transporteru.

Proizvod primjenjiv na raznim mjestima strojeva 

Kod baliranja se može primijeniti pomoću raspršivača na pick up-u te u komori za baliranje. Kod primjese na balama i prikolicama za silažu na pick up-u važno je upotrijebiti najmanje dvije mlaznice kako bi se osiguralo tretiranje cijele širine prikupljene svježe mase.

Četiri soja bakterija u formulaciji Sill-All djeluju na sve faze snižavanja pH svježe krme (Foto: D. Rukovanjski)

Alltech je osnovao 1980. godine irski biokemičar i poduzetnik dr. Pearse Lyons. Danas je Alltech vodeća globalna biotehnološka kompanija čija je misija poboljšati zdravlje i učinkovitost ljudi, životinja i biljaka kroz prirodnu hranidbu i znanstvene inovacije. U svom radu oslanjaju se na ACE princip (Animal, Consumer, Enviroment), koji predstavlja svojevrsno obećanje da poslovanje pozitivno utječe na životinje, potrošače i okoliš.

U Hrvatskoj je Alltech od 1998. i cilj im je pomoći klijentima u poboljšanju uobičajenih načina hranidbe, dijeleći s njima najnovije rezultate istraživanja i predlažući rješenja za svakodnevne poteškoće s kojima se farmeri susreću.


Tagovi

Sill-All Gordon Marley Alltech Silaža Mliječnost


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.


Partner

Alltech Hrvatska d.o.o.

Josipa Lončara 3, 10090 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 2339 588, fax: +385 1 2339 008, e-mail: amasar@alltech.com web: https://www.alltech.com/hr-hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!