Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 10.12.2019. 15:00

Prijedlog Pravilnika o obveznom označavanju i registraciji svinja

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje. 

Foto: Pixabay/StockSnap
  • 1.871
  • 154
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje. 

Tema savjetovanja je: Savjetovanje s javnošću o prijedlogu Pravilnika o obveznom označavanju i registraciji svinja

Kako pojašnjavaju, ovim se Pravilnikom u pravni poredak RH prenosi Direktiva Vijeća 2008/71/EZ o identifikaciji i registraciji svinja. Pravilnik propisuje minimalne zahtjeve označavanja i registracije svinja ne dovodeći u pitanje provedbu posebnih propisa donesenih u svrhu sprečavanja pojave, suzbijanja i iskorjenjivanja bolesti svinja.Pravilnik detaljno propisuje postupke označavanja i registracije svinja.

Između ostalog, Pravilnik navodi da "Radi provedbe mjera zaštite zdravlja životinja i ljudi od zaraznih i nametničkih bolesti te praćenja sljedivosti proizvoda životinjskog podrijetla, sve svinje u Republici Hrvatskoj moraju biti označene u skladu s odredbama ovoga Pravilnika, a svako premještanje svinja mora se evidentirati u JRDŽ na način koji omogućuje točnu i pravovremenu identifikaciju gospodarstva s kojeg su svinje došle i na kojem su rođene."

Savjetovanje je otvoreno do: 27.12.2019.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Javno savjetovanje Pravilnik Označavanje i registraciji svinja


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]