Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Patent Co.
  • 18.09.2022. 10:30

Prijavite se za besplatnu edukaciju na suvremenoj farmi svinja!

Planirate izgradnju nove ili proširenje postojeće farme za uzgoj krmača ili tov svinja? Ispunite upitnik i osvojite edukaciju na suvremenoj farmi

Foto: Martina Popić
  • 1.094
  • 151
  • 0

Tvrtka Patent Co. čitatelje Agrokluba daruje edukacijom na vrhunskoj farmi svinja EduFarm smještenoj u susjednoj Srbiji. Ondje se uzgaja čak tisuću krmača, a proizvode se kvalitetne rasplodne nazimice u okviru Danskog selekcijskog sustava.

Nazimice proizvedene ondje odlikuju izuzetne proizvodne performanse, počevši od plodnosti, dnevnih prirasta, mesnatosti i konverzije. Pored farme svinja, Edufarm obrađuje i 700 ha zemlje.

Planirate li izgradnju nove ili proširenje postojeće farme za uzgoj krmača ili tov svinja ispunite upitnik na dnu članka i sudjelujte u izvlačenju za edukaciju na spomenutoj farmi.

Osiguran smještaj i hrana

Više o tome doznali smo od Olivera Stankovića, direktora ove farme. "Znanje je prvi i osnovni preduvjet za postizanje uspjeha u bilo kojoj proizvodnji. Upravo visoka produktivnost čini razliku između uspješnih i neuspješnih farmera, odnosno profita i gubitka", istaknuo je. 

Kako kaže, u uvjetima gdje je tržište nestabilno, a inputi u proizvodnju neprestano rastu, farmerima ostaje jedino da povećaju produktivnost, koliko je to moguće, i da smanje troškove. "Imajući to u vidu, Edufarm je osmislio i registrirao u ministarstvu za obrazovanje program obuke za farmere. Cilj je da nauče kako podići produktivnost", dodaje Stanković.

Predstavnike tvrtke Patent Co. sreli smo na sajmu u Gudovcu

Naime, polaznici će u pet dana ovisno od prethodno stečenog znanja naučiti neki specifičan dio proizvodnje, primjerice tehnologiju pripremu sjemena za umjetno osjemenjivanje i samo osjemenjivanje krmača.

"Potpuni tečaj traje 6 tjedana i obuhvaća kompletnu proizvodnju sa svim proizvodnim cjelinama, evidenciju i analizu proizvodnih rezultata", pojasnio je.

Prema njegovim riječima polaznici će na kraju edukacije dobiti uvjerenje i završenoj obuci, a za njih je osiguran smještaj i hrana.

Romanić: Želimo pružiti priliku stočarima

Iz tvrtke Patent Co. kažu kako žele animirati svinjogojce i stručno im pomoći ovom edukacijom. "Ukupni menadžment na farmi izuzetno je bitan. Mi kao društvo posjedujemo tu farmu sa zaokruženim ciklusom koja je jedna od boljih u svijetu tako da našim svinjogojcima želimo pokazati kako se radi na jednoj takvoj, suvremenoj farmi", kazao nam je na sajmu u Gudovcu Andrej Romanić, direktor predstavništva Patent Co. u Hrvatskoj. 

Investicije što se tiču ulaganja u svinjogojske farme nisu male. "Ljudi uđu u taj posao, a nisu svjesni zamki u toj proizvodnji. Stoga im želimo pružiti priliku da ga obavljaju što bolje, kvalitetnije i uspješnije", dodao je naš sugovornik. Kaže, znanja uvijek treba. Stvari se brzo mijenjaju pogotovo kada je u pitanju tehnologija i genetika životinja. "Neprestano se treba usavršavati", poručio je Romanić.

Andrej Romanić, direktor predstavništva Patent Co. u Hrvatskoj

Inače, EduFarm je osnovana 2015. god. izdvajanjem iz matične kompanije Patent Co. Ideja da se formira tvrtka, nastala je iz potrebe kompanije Patent. Co. da ima vlastitu, modernu farmu svinja na kojoj će ispitivati svoje proizvode kako bi tržištu ponudili najkvalitetniji proizvod. Tako je kupljeno imanje u Crvenki i izgrađena je nova, suvremena farma svinja kapaciteta 200 krmača tada, da bi dvije godine kasnije, farma bila dograđena i kapacitet podignut na čak 1.000 krmača.

Dakle, na ovoj se farmi koristi Patent Co. koncept, koji između ostalog sadržava i adsorbens treće generacije Mycoraid zbog čega iz ove tvrtke vjeruju da ista ostvaruje vrhunske rezultate. Riječ je o rješenju za zaštitu zdravlja životinja vezanjem i deaktiviranjem mikotoksina koji kontaminiraju stočnu hranu za životinje. 

Posjetitelji 29. Jesenskog međunarodnoj bjelovarskg sajma već su predali podatke za sudjelovanje. To možete i vi.

Ispunite upitnik u nastavku i osvojite vrijednu edukaciju:


Tagovi

Edukacija Patent Co. EduFarm Andrej Romanić Oliver Stanković


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]