Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 17.04.2020. 13:30

Otvoreno je savjetovanje o Pravilniku o prijavi bolesnih životinja

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje na koje ste svi pozvani, a vezano je za Pravilnik o prijavi bolesti životinja.

Foto: Jumpstory
  • 628
  • 34
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje na koje ste svi pozvani, a vezano je za Pravilnik o prijavi bolesti životinja.

Kako pojašnjavaju, ovim se Pravilnikom propisuje način praćenja, prijava i izvješćivanje o pojavi bolesti životinja iz Priloga I. ovoga Pravilnika, obveze posjednika životinja, veterinara, ovlaštenih veterinara, veterinarskih inspektora, službenih i referentnih laboratorija prilikom prijave odnosno odjave bolesti životinja i obveze Uprave za prijavu bolesti Europskoj komisiji.

Savjetovanje o Pravilniku za prijavu bolesti životinja kao i sve informacije moguće je pronaći ovdje

Pravilnik između ostalog navodi da je postupak prijave bolesti životinja Europskoj komisiji sledeći:

  1. Uprava izravno Europskoj komisiji i drugim državama članicama Europske unije unutar 24 sata prijavljuje: a)primarno mjesto izbijanja bilo koje bolesti navedene u Prilogu II. ovoga Pravilnika čija je pojava potvrđena na području Republike Hrvatske; b) ukidanje mjera ograničenja nakon iskorjenjivanja posljednjeg izbijanja bilo koje bolesti navedene u Prilogu II. ovoga Pravilnika na području Republike Hrvatske.
  2.  Prijave iz stavka 1. ovoga članka moraju sadržavati podatke navedene u Prilogu III. ovoga Pravilnika te se žurno moraju dostaviti Europskoj komisiji.
  3. U slučaju pojave klasične svinjske kuge podaci prikupljeni u skladu s Pravilnikom o mjerama za otkrivanje, suzbijanje i iskorjenjivanje klasične svinjske kuge (Narodne novine, broj 187/2004 i 123/2008) [2] smatraju se dostatnim.

Ne dovodeći u pitanje odredbu članka 1. stavka 3. ovoga Pravilnika, Uprava mora najmanje prvog radnog dana u tjednu prijaviti izravno Europskoj komisiji pojavu sekundarnih mjesta izbijanja bilo koje bolesti navedene u Prilogu II. ovoga Pravilnika koja je potvrđena u Republici Hrvatskoj.

Kako stoji u Pravilniku, obveznici dostave obrazaca dužni su propisane obrasce ispuniti u cijelosti pomoću računala te poslati elektroničkim putem sa službene adrese elektroničke pošte veterinarske organizacije odnosno veterinarskog inspektora.

Ovlašteni veterinar i veterinarski inspektor obrasce propisane ovim Pravilnikom moraju nakon ispisa, potpisa i ovjere kronološkim redom po evidencijskim brojevima, odložiti te čuvati u zasebnoj evidenciji.

Savjetovanje je otvoreno do: 1. svibnja 2020.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Ministarstvo poljoprivrede Savjetovanje Pravilnik za prijavu bolesnih životinja Veterinar


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]