AgroKlub.ba

\

Stočarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Stočarstvo » Osigurali 15 tona đubriva za 90 proizvođača silaže

Osigurali 15 tona đubriva za 90 proizvođača silaže

Podjela đubriva

Osigurali 15 tona đubriva za 90 proizvođača silaže

Datum: 17.02.2017. 12:00

Kategorija:

Stočarstvo

Projektom koji finansira Grad Tuzla, a realizuje Udruženje Bosper, obuhvaćeno je 90 korisnika sa područja Tuzle, koji su đubrivo dobili u odnosu na planiranu proizvodnju.

Podjela kompleksnog mineralnog đubriva 15:15:15, za farmere koji proizvode silaže (kukuruznu i travnu), izvršena je u krugu Udruženja Bosper iz Tuzle. Projektom koji finansira Grad Tuzla, a realizuje Udruženje Bosper, obuhvaćeno je 90 korisnika sa područja Tuzle, koji su đubrivo dobili u odnosu na planiranu proizvodnju. Ukupna količina podijeljenog đubriva je 15 tona, od dobavljača Novoprom, iz Modriče, koji je dao najpovoljniju cijenu na tenderu.

Ovaj vid podrške namijenjen je proizvođačima mlijeka, koji uzgajaju krave u sistemu otkupa mlijeka, proizvodnji mesa kroz tov junadi, te korisnicima koji su državno poljoprivredno zemljište uzeli u zakup.

Isporuka đubriva je dio implementacije projekta "Podrška postojećim agrobiznisima na području grada Tuzla", iz 2016. godine, a za proizvodnju silaža u 2017. godini.

Foto: grad.tuzla.ba

Broj pregleda članka: 748; Uspješnost članka: 44.4

Tagovi: Silaža, Krave, Đubrivo, Grad Tuzla, Udruženje Bosper, Podjela

Ključne riječi članka: osigurali, 15, tona, djubriva, za, 90, proizvodjaca, silaze, đubriva, tuzla, mlijeka, proizvodnju, tuzle, silaže, grad tuzla


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!