Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Podjela đubriva
  • 17.02.2017. 12:00

Osigurali 15 tona đubriva za 90 proizvođača silaže

Projektom koji finansira Grad Tuzla, a realizuje Udruženje Bosper, obuhvaćeno je 90 korisnika sa područja Tuzle, koji su đubrivo dobili u odnosu na planiranu proizvodnju.

Foto: grad.tuzla.ba
  • 778
  • 81
  • 0

Podjela kompleksnog mineralnog đubriva 15:15:15, za farmere koji proizvode silaže (kukuruznu i travnu), izvršena je u krugu Udruženja Bosper iz Tuzle. Projektom koji finansira Grad Tuzla, a realizuje Udruženje Bosper, obuhvaćeno je 90 korisnika sa područja Tuzle, koji su đubrivo dobili u odnosu na planiranu proizvodnju. Ukupna količina podijeljenog đubriva je 15 tona, od dobavljača Novoprom, iz Modriče, koji je dao najpovoljniju cijenu na tenderu.

Ovaj vid podrške namijenjen je proizvođačima mlijeka, koji uzgajaju krave u sistemu otkupa mlijeka, proizvodnji mesa kroz tov junadi, te korisnicima koji su državno poljoprivredno zemljište uzeli u zakup.

Isporuka đubriva je dio implementacije projekta "Podrška postojećim agrobiznisima na području grada Tuzla", iz 2016. godine, a za proizvodnju silaža u 2017. godini.

Foto: grad.tuzla.ba


Tagovi

Udruženje Bosper Grad Tuzla Đubrivo Podjela Krave Silaža


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.