Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • FAO-EBRD
  • 08.07.2016. 17:30

Održan sastanak Radnih grupa za meso i mleko

U Beogradu je danas održan sastanak Radnih grupa za meso i mleko, osnovanih od strane Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, a pod okriljem FAO-EBRD projekta "Javno-privatni politički dijalog".

  • 1.185
  • 58
  • 0

U Beogradu je danas održan sastanak Radnih grupa za meso i mleko, osnovanih od strane Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, a pod okriljem FAO-EBRD projekta "Javno-privatni politički dijalog", koji se od 2014. godine realizuje u Srbiji.

Radne grupe okupljaju eminentne predstavnike ova dva sektora stočarstva, a njihov rad ima za cilj unapređenje produktivnosti i konkurentnosti sektora proizvodnje, prerade i prometa mesa i mleka, promociju investiranja u ove sektore i unapređenje bezbednosti hrane za ljude i životinje u Srbiji.

Prezentovana studija o mogućnosti korišćenja životinjskog otpada

Na sastanku je članovima Radnih grupa prezentovana studija o mogućnosti korišćenja životinjskog otpada koja je na prostoru Zapadnog Balkana finansirana od strane EBRD, a sprovedena uz podršku konsultantske kompanije Ernst & Young.

Takođe, diskutovalo se o realizovanim aktivnostima u prethodnom šestomesečnom periodu i prema rečima Miloša Milovanovića, lidera FAO-EBRD projekta. "Delegacija srpskih proizvođača mleka je imala priliku da razmeni iskustva i dogovori saradnju sa svojim inostranim kolegama na Istočno-evropskom kongresu mlekarstva u Kijevu. U Privrednoj komori Srbije je u okviru ovog projekta održan seminar na temu kriznih komunikacija u oblasti bezbednosti hrane, a zatim i jednodnevni skup "Izazovi trgovinske liberalizacije i efektivna primena trgovinskih pravila" u Ministarstvu trgovine. Na sastanku smo razgovarali i o aktivnostima koje su pred nama, kao što su finalizacija sektorskih studija, planirane studijske posete međunarodnom sajmu hrane i podršci Projekta organizaciji Drugog kongresa mlekarstva u Srbiji na jesen ove godine", istakao je Milovanović.

O kakvom je projektu reč?

Pismom o namerama između Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (UN FAO) i Ministarstva poljoprivrede i životne sredine Republike Srbije otpočeta je realizacija "Projekta političkog dijaloga između privatnog i javnog sektora u oblasti mesa i mleka u Srbiji". EBRD i FAO veruju da su ovi sektori poljoprivrede od krucijalnog značaja za razvoj celokupnog agrobiznisa zemlje i žele ovim projektom uspostaviti i osnažiti efikasan dijalog između javnog i privatnog sektora u oblastima mesa i mleka, kao i da uspostave platforme koje bi takav dijalog omogućile, tj. radne grupe sastavljene od predstavnika kako javnog tako i privatnog sektora proizvodnje, prerade i prometa mesa i mleka.

Foto:bigstockphotos.com;RGtimeline


Tagovi

Beograd FAO EBRD Miloš Milovanović Životinjski otpad Radna grupa za meso i mleko