Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Otkup mlijeka
  • 28.07.2015. 19:20

Odbačeni mljekari dobili nove ugovore

Svih 441 proizvođača mlijeka iz Bjelovarsko-bilogorske županije koji su ostali bez ugovora sa Beljem ili Ledom iz koncerna Agrokor, sklopili su ugovore sa novim okupljivačima.

  • 964
  • 264
  • 0

Agrokorova tvrtka Belje od prvog kolovoza prestaje otkupljivati mlijeko kod 600 kooperanata s područja Bjelovarsko-bilogorske županije. Primjeri ovakvih jednostranih raskidanja ugovora, ukoliko se nešto hitno ne poduzme, zapravo su smrt za mala obiteljska poljoprivredna gospodarstva, kako su komentirali i iz Europskog parlamenta.

Kako je istaknuo župan Bajs, odmah nakon prvih informacija o otkazivanju ugovora, Županija je zatražila pomoć od Ministarstva poljoprivrede i zajedničkim su snagama pratili stanje i posredovali da drugi otkupljivači prihvate županijske mljekare. Župan Damir Bajs uspio je svojim zalaganjem za poljoprivrednike intervenirati po tom pitanju u Saboru, s obzirom da farmeri nisu krivi za prekid ugovora.

Sklopljeni ugovori s novim otkupljivačima

"Svih 441 proizvođača mlijeka iz Bjelovarsko-bilogorske županije koji su ostali bez ugovora sa Beljem ili Ledom iz koncerna Agrokor, sklopili su ugovore sa novim okupljivačima i to je ovom trenutku najvažnije", kazao je župan Damir Bajs nakon radnog sastanka sa zamjenicom ministra poljoprivrede Snježanom Španjol.

S obzirom da je 600 obitelji ostalo bez prihoda i mogućnosti prodaje svojih proizvoda na već podosta izmučenom mliječnom tržištu, u Dukatu također tvrde da im se mogu obratiti svi kooperanti koji su surađivali s tvrtkom Belje.

Belje raskinulo ugovore sa 600 kooperanata!

"Moramo napomenuti da tih 441 proizvođača mlijeka isporučuje četvrtinu količina koje se proizvedu u Bjelovarsko-bilogorsko županiji i 5% ukupnih količina mlijeka proizvedenih u Hrvatskoj. Prekid ugovora u pola poslovne godine, otkaz ugovora stupa na snagu 1. kolovoza ove godine, doveo je poljoprivrednike u nezavidnu situaciju i stoga im se moralo na svaki način pomoći. Tijekom lipnja i srpnja odradili smo niz aktivnosti koje su u našoj moći kako bi svi uspjeli pronaći nove otkupljivače", rekao je župan Damir Bajs.


Tagovi

Belje Agrokor Ledo Damir Bajs Snježana Španjol Ministarstvo poljoprivrede Kooperanti Proizvođači mlijeka Bjelovarsko-bilogorska županija Otkazivanje ugovora Kooperanti


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]