Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Otkup junadi
  • 18.09.2020. 17:00

Nova izmena Uredbe o otkupu junadi do 23. septembra - uvažene sugestije stočara

Vlada će na predlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a prema sugestijama stočara, ipak dopuniti Uredbu o novim podsticajima za prodaju utovljene junadi.

Foto: JumpStory
  • 3.580
  • 551
  • 0

Zbog velikog nezadovoljstva klaničara, izvoznika, ali i stočara o novoj Uredbi o interventnom otkupu junadi i njenoj izmeni 14. septembra, predsednik Proizvodna grupe odgajivača tovnih rasa goveda Čedomir Keco obratio se pismom predsednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić i ministru poljoprivrede Branislavu Nedimoviću u kome se traži ponovna izmena Uredbe po hitnom postupku, navodi se u saopštenju.

Uredba o otkupu junadi nepovoljna - novo rešenje na sednici Vlade

"Udruženje želi da pomogne da se dobra zamisao Vlade ostvari što pre kroz otvaranje tržišta i zbog toga predlažemo sledeće: da se odobri izvoz žive junadi svih rasa i kategorija; da se uredbom utvrdi novi podsticaj od 20.000 dinara po grlu i uplati gazdinstvima, uz jednostavnije sticanje prava na ovaj novac preko Uprave za agrarna plaćanja i sa korišćenjem modela koji sada važi za tovljače kada se prijavljuju za već utvrđenu premiju od 15.000 dinara; da se obrada podataka za isplatu ove dodatne premije poveže sa već postojećom od 15.000 dinara i da se objedini isplata ove dve premije; da se primena uredbe produži do 20. decembra", sadržaj je pisma. 

Vlada prihvatila predlog stočara za novu Uredbu 

Vlada će na predlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a prema sugestijama stočara, ipak dopuniti Uredbu o novim podsticajima za prodaju utovljene junadi.

Ministar Branislav Nedimović o ovoj nameri Vlade, obavestio je Udruženje "Agroprofit" i istakao da će ova uredba biti doneta do 23. septembra i da obuhvata podsticaje u iznosu od 20.000 dinara, kao i mogućnost da se izvoze živa junad.


Tagovi

Otkup junadi Izmena Uredbe Uredba o otkupu junadi Branislav Nedimović Čedomir Keco


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...