Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Texel pasmina
  • 31.08.2020. 18:00

Na aukciji prodan ovan za rekordnih 367.500 funti

U Škotskoj je na aukciji prodan ovan za nešto više od 367.000 funti, koji je s razlogom nazvan "Double Diamond".

Foto: Facebook/Hilltop Acres Farm (ilustracija)
  • 1.747
  • 437
  • 1

Ovan pasmine Texel koja potječe iz Nizozemske prodan je za rekordan iznos od 367.500 funti (oko 411.000 eura). Riječ je o pasmini s mišićavom građom tijela, savršenoj glavi i kvalitetnoj vuni.

Najskuplji ovan na svijetu s razlogom nosi naziv "Double Diamond". Njegov uzgajivač Charlie Boden iz Stockporta, okolica Manchestera prodao ga je za ovaj vrtoglavi iznos na škotskoj aukciji u poljoprivrednom centru Lanark.

Kako prenosi abc, za ovu se životinju pretpostavljalo da će biti prodana za veliku cifru od trenutka kada je stavljena na tržište.

Planiraju ga koristiti za rasplod

"To je izvanredna životinja, dokazano s najboljom genetikom. Na aukciji je bilo sedam ili osam ljudi koji su ga htjeli kupiti što je dovelo do tolike cijene", izjavio je kupac, Jeff Aikend.

Rekao je i kako se s vremena na vrijeme na tržištu pojavi poseban primjerak poput ovog Texel ovna pa nije ni čudo da su ga svi htjeli imati.

Aikend ističe da će on i njegovi partneri koji vode farme u Ayrshireu i Northumberlandu podijeliti vlasništvo nad životinjom. Također, napominje i da ga planiraju koristiti za rasplod kako bi vratili uložen novac pa čak i zaradili.

Japansko govedo "teško" nevjerojatnih 50.000 eura

Aiken, koji uzgaja Texel pasminu na farmi koju on i njegova supruga Jen vode u Lancashiru, želio je naglasiti da su takve cijene rijetke. "Nemojte me pogrešno shvatiti, ali ovo je nepristojan iznos za jednu životinju i to definitivno ne bi trebalo biti odraz poljoprivrednog uzgoja", komentirao je za twnews.

Prethodni rekord kada je riječ o prodaji ovaca bio je nešto više od 230.000 funti u 2009. godini, a najviše što je Aikend ikad platio bilo je 105.000 funti za ovna zvanog "Sportsman Batman".

Kako je izgledala aukcija pogledajte u videu:


Tagovi

Aukcija Ovan Texel pasmina Prodaja Škotska Rekord


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]