Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Apel
  • 31.12.2020. 09:00
  • Sisačko-moslavačka, Gora

'Molim vas, dođite u Goru, pomozite, zatrpat će mi krave!'

U štali koja prijeti urušavanjem je 12 krava i jedno tele. Ljudi, molim vas, pomozite da mi ih ne zatrpa, vapaj je Gorana Milakovića iz sela Gora koji je drugu noć sa suprugom i sinom kojemu su tek 4 godine proveo u autu.

Foto: Ilustracija (Facebook/T. Majdak)
  • 12.867
  • 4.699
  • 0

Ljudi, molim vas, pomozite, zatrpat će mi krave, vapaj je Gorana Milakovića iz sela Gora, udaljenom 8 kilometara od Petrinje, na glavnoj prometnici prema Glini, koji je učinio sve što je mogao da zaštiti svoje blago od urušavanja štale, no oštećeni objekt teško da će izdržati novi val potresa. A tlo svako malo podrhtava.

U štali u kojoj je potres, kako kroz suze i u šoku kaže, odvojio temelje za četiri prsta, 12 je krava i jedno tele, njegova blaga. 

"Unutra su, kiša pada, padala je cijelu noć i jučer popodne, ne mogu ih držati vani, a bojim se, udari li još koji potres, štala iako betonirana neće izdržati", zabrinut je vlasnik koji je s obitelji, suprugom i sinom kojemu su samo četiri godine, drugu noć proveo u autu. 

Sa suprugom i sinom (4) drugu noć proveo u autu

Na obiteljskoj kući srušio se dimnjak, popucali zidovi, popadali crijepovi, u njoj se ne može biti. 

"Sin je divan, on je to prihvatio, da ne može biti u kući, da je tako...", slomio se u suzama opisujući situaciju u kojoj se obitelj zatekla. Hrane, kaže, imaju, srećom i bunar u kojemu se voda 'raščistila' jer do hidrofora ne može. 

Krave nije uspio pomusti, no struja je došla pa će probati danas.

"Nisu navikle na ručnu mužnju, a i one su uznemirene. Morao sam pobjeći iz štale dok sam im davao hranu, da me ne udare, nisu navikle..", shrvan je čovjek koji je kontaktirao dogradonačelnicu, zvao i Hrvatsku poljoprivrednu komoru, slao apele da se pomogne, samo da stoka ne strada. 

Veliko srce BBB-a i Torcide

"Došli su mi jučer dečki, Bad blue boysi i Torcida, pomogli raščistiti. Krenuli smo na krov popraviti što se da, najlone staviti, ali onda je opet počelo podrhtavati pa smo morali odustati. Hvala im, hvala svima", pun je emocija čovjek na čijem je području i ove noći zabilježeno najmanje četiri potresa.

200 sela pogođeno potresom - ljudi ne žele napustiti stoku

Kako je objavio Seizmološki zavod, najjači je bio u 4:36 sati magnitude 3.8, zatim u 5:30 3.1 te u 6:25 sati 3.1 po Richteru.

Shrvani čovjek poslao nam je i fotografije koje jasno ocrtavaju užas koji se dogodio i događa na njihovu imanju (ne zamjerite zbog kvalitete, najmanje je bitna u ovom trenutku). Goranu se trenutno puni mobitel, a dobiti ga se može na 099/686-6214. 


Fotoprilog


Tagovi

Goran Milaković Potres Krave Urušena štala Apel


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?