Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Eurotier inovacije
  • 17.04.2017. 13:30

Mliječni taksi - pametna hranidba teladi

Na sajmu Eurotier izloženo je mnogo inovativnih tehnoloških rješenja za stočarsku proizvodnju.

Foto: YT screenshot
  • 4.420
  • 336
  • 0

Na sajmu Eurotier izloženo je mnogo inovativnih tehnoloških rješenja za stočarsku proizvodnju. Jedna od njih je i Milchtaxi 4.0.

Na mnogim mliječnim farmama mlijeko se transportira do teladi sa značajnih udaljenosti. Tu u igru ulazi Mliječni taksi. No potrebno je posebno educirano i predano osoblje koje će se pobrinuti da svako tele na farmi dobije baš ono što treba.

Milchtaxi 4.0

Milchtaxi 4.0 omogućuje hranidbu teladi prema zahtjevima svake jedinke i statističkim krivuljama rasta. Radnici moraju pritisnuti samo jednu tipku i predefinirani volumen mlijeka se dostavlja u posudu za hranidbu. To omogućuje veliku preciznost pri hranidbi te kontrolu potrošenih resursa. U posudu odlazi točno onoliko mlijeka u prahu i vode koliko je potrebno. Kontrolira se i temperatura te proces pasterizacije te se svi podaci skupa šalju u centralno računalo. Podaci se skladište i dokumentiraju.

H2O uzbuna

Kada je stoka na ispaši, često nemamo pojam o tome koliko i gdje uzima tekućinu koja je esencijalna za zdravlje životinja.

Zato su inženjeri stvorili H2O Alert sustav koji nadzire kvalitetu vode pomoću senzora 24/7. Podaci se šalju u mobilne sustave i pokreću alarme ukoliko je to potrebno.

Izmjerene vrijednosti i rezultati kvalitete vode se dokumentiraju i analiziraju. To osigurava farmerima vrijedne podatke koji služe za daljnje poslovne analize.

Foto: YT screenshot


Tagovi

Eurotier inovacije Stočarstvo Milchtaxi 4.0


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."