Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Meggle
  • 21.07.2020. 13:40
  • Grad Zagreb, Zagreb

Ministrica Vučković kooperantima Megglea: otkup mlijeka nije ugrožen

Meggle definitivno odlazi, čulo se danas u Ministarstvu poljoprivrede gdje je ministrica održala sastanak s predstavnicima mljekarske industrije i osječko-baranjskim županom Ivanom Anušićem.

Foto: Depositphotos/Corepics
  • 372
  • 71
  • 0

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u utorak je izjavila kako je odluka tvrtke Meggle o gašenju proizvodnje u Hrvatske konačna, no poručila je njezinim kooperantima da otkup nije ugrožen, jer mljekarska industrija jamči da će se otkup nastaviti.

Izjavila je to nakon sastanka s predstavnicima mljekarske industrije i županom Osječko-baranjske županije Ivanom Anušićem. Povod sastanka bila je najava tvrtke Meggle Hrvatska o gašenju proizvodnje u Hrvatskoj.

Rekla je i kako se radi na pronalasku modela kako bi se sačuvala radna mjesta i tradicija proizvodnje mlijeka u Osječko-baranjskoj županiji.

Tvrtka Meggle Hrvatska je krajem prošlog tjedna objavila da restrukturira poslovanje u Hrvatskoj i do kraja godine gasi proizvodnju u Osijeku, pri čemu će otkaz dobiti oko 160 radnika čija se radna mjesta gase. 

Vučković je nakon sastanka izjavila kako odluka Megglea o gašenju proizvodnje u Hrvatskoj nije promijenjena, no poručila je kooperantima, kojih je 280 da nisu ugroženi te imaju jamstva mljekarske industrije da će se otkup nastaviti. Meggle će pak, sa svojim kooperantima nastaviti suradnju do 31. prosinca, kazala je.

Valentina Lolić: U jednom trenutku imaš sve, u drugom u nevjerici gledaš vijesti

Navela je i kako je otkup mlijeka ovih 280 kooperanata "težak" između 25 i 26 tisuća kilograma mlijeka. Poručila je i kako će Vlada i lokalna samouprava učiniti sve da se proizvodnja održi i da se sačuva svih 160 radnih mjesta te da se proizvodnja u idućem razdoblju učini konkurentnijom.

Predsjednik Uprave Meggle Hrvatska Marjan Vučak je nakon sastanka izjavio kako je njihova odluka o gašenju proizvodnje konačna. Riječ je o poslovnoj odluci, kazao je napominjući kako je donesena zbog dugogodišnjih poslovnih izazova i niza kriza koje su imale negativan utjecaj na poslovanje, od krize aflatoksina, preko krize Agrokora do najnovije koronakrize.

Ponovio je da će u procesu restrukturiranja postupati odgovorno i socijalno osjetljivo te osigurati kvalitetne otpremnine i uvjete raskida ugovora o radu uz socijalni dijalog sa zaposlenicima i svim relevantnim tijelima. 

Spremni i za razgovore o prodaji tvornice 

Meggle će u svemu ovome, kako je kazao, pokušati kao i do sada biti socijalno odgovoran i dobar poslodavac sve do kraja. Rekao je i kako je Meggle spreman za razgovore o prodaji. "Spremni smo za razgovore o prodaji tvornice i do 31. prosinca imamo vremena na tome raditi", kazao je.

I župan Anušić je također kazao kako kooperanti za sada mogu biti bez brige, nastavit će se otkup mlijeka.

Dodao je te kako se radi na rješavanju problema o kojem je izvijestio i premijera Andreja Plenkovića. Premijer je spreman sudjelovati u rješavanju problema, kazao je Anušić. 


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Meggle Kooperanti Otkup mlijeka Gašenje proizvodnje Marija Vučković Ivan Anušić