Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dodatni prihod
  • 06.02.2021. 18:00

Koze na Zoomu postale hit - najam košta 43 kn po video pozivu

Farmerica Dot McCarthy iz Engleske ima zanimljive ideje kako osigurati dodatne prihode na farmi. Jedna od interesantnijih je iznajmljivanje koza za sudjelovanje u video pozivima.

Foto: Facebook/@cronkshawfoldfarm
  • 538
  • 335
  • 0

Priča koja dolazi iz Engleske s farme koza Cronkshaw Fold mogla bi dati odgovor na pitanje kako maksimalno iskoristiti poljoprivredno gospodarstvo. Otkako ga je 2016. godine Dot McCarthy preuzela od svoje majke, njime posluje potpuno održivo. 

Osim samoga uzgoja, organizira edukacije o kozama, a na imanju je moguće održavanje vjenčanja kao i smještaj. Međutim, lockdown im je zadao značajan udarac jer je održavanje događaja koji su im bili dodatni izvor zarade zbog pandemije koronavirusa - zabranjeno. No, vlasnica je došla do, kako i sama komentira, smiješne, ali istovremeno zanimljive ideje - iznajmljivanje životinja koje će prisustvovati video pozivima klijenata. 

Zbog lockdowna zaposlili i koze

Tome je prethodila jedna druga inicijativa. U svojoj su lokalnoj zajednici započeli snimati različite aktivnosti, otkrila je McCarthy za Farminguk. Primjer je komunikacija zrcalima i bljeskovima sunčeve svjetlosti jer su htjeli naučiti djecu da signaliziraju različite riječi. "Učili smo ih da zrcalno "ispišu" riječi pies (hrv. pite) jer ih mi u Lancashiru volimo jesti.

Videozapisi su postali popularni, posebno kada ih je na svom Instagram profilu objavila direktorica operativnih poslova u Facebook-u, Sheryl Sandberg. Tada je farma Cronkshaw Fold dobila neočekivani publicitet, a vlasnica je došla na ideju da za 5 funti (oko 43 kune), iznajmljuje svoje koze koje bi se pridružile pozivima putem Zooma.

"Na web stranici smo te večeri objavili da se koze mogu rezervirati upitom na e-mail adresu", priča vlasnica dodavši da su do jutra imali gomilu poruka i poziva.

Zarada blizu 430.000 kuna

Uspjeh ove farme zadobio je veliku pozornost medija, od portala, novina, podcasta do televizije. A koze?

"Imali smo brojne rezervacije. Naše su koze sudjelovale na rođendanima, pozivima europskog menadžerskog tima Facebooka pa sve do zdravstvenih službi. Čak si ih rezervirali i u Crkvi - i to svake nedjelje“, kaže McCarthy i dodaje da su zaradili preko 50 tisuća funti, što je blizu 430 tisuća kuna.

Nadalje, ova je domišljata poljoprivrednica, kad god je imala vremena, sakupljala gnoj kako bi ga prodala lokalnim vrtlarima. "Za samo nekoliko isporuka zaradili smo više od 1.000 funti, a naša je zaposlenica koja jer radila na edukacijama, izgubljeno radno vrijeme nadoknadila tako što je obavljala fertilizaciju“, objasnila je.

Osim toga, farma je povećala i proizvodnju vlastitog povrća i voća tako što su staju u kojoj su se inače održavala vjenčanja pretvorili u rasadnik bilja.

Nije ovo jedino gospodarstvo koje uključuje životinje na video sastanke. Tu je i Sweet Farm iz Kalifornije koja, kako piše The Guardian u pozive putem interneta uključuje ljame. U Škotskoj je Alison Johnson počela nuditi zabave koje uključuju alpake i to putem Zooma, a ona tijekom svake virtualne zabave predstavlja životinje, govori o njihovoj osobnosti i iznosi zanimljive činjenice o njima.

Dakle, prostora za posao i zaradu ima, samo je važno imati i realizirati pametne ideje. 


Tagovi

Koze Farma Zoom Video pozivi Dodatna zarada Covid-19


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]