Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uzgoj svinja
  • 28.12.2019. 16:30

Kina ulaže 7 milijardi dolara u povećanje proizvodnje svinja

Fond svinja u Kini trenutno je 40 posto manji no što je bio prije godinu dana zbog epidemije afričke svinjske kuge.

Foto: Pixabay/tomwieden
  • 1.105
  • 189
  • 0

Veliki kineski uzgajivači svinja udružit će snage s malim obiteljskim gospodarstvima u investiciji vrijednoj gotovo 50 milijardi juana (7,14 milijardi dolara) kako bi se povećala proizvodnja svinja, pogođena afričkom svinjskom kugom, priopćilo je ministarstvo poljoprivrede.

Petnaest vodećih farmi potpisalo je u četvrtak 19 sporazuma s lokalnim vlastima 16 kineskih gradova, uključujući Liangzhou u Sečuanu i Engshi u Hubeiju, o zajedničkim projektima uzgoja svinja, objavilo je ministarstvo.

Očekuje se da će suradnja osigurati proizvodnju više od 22 milijuna svinja godišnje, a uključit će i 33 tisuća siromašnih seoskih obitelji, ističu u ministarstvu, ne navodeći datume realizacije projekata.

Država potiče velike poljoprivrednike da kupe udio u srednjim i malim poduzećima ili ih unajme za podizvođače. Veliki bi proizvođači također trebali ubrzati realizaciju projekata izgradnjom niza standardiziranih obiteljskih farmi, klaonica i rashladnih centara, prenose mediji riječi poljoprivrednog ministra Han Changfua.

Fond svinja u Kini trenutno je 40 posto manji no što je bio prije godinu dana zbog epidemije afričke svinjske kuge, podsjećaju u ministarstvu.

Kina je najveći proizvođač i potrošač svinjetine u svijetu, a u proizvodnji se i dalje u velikoj mjeri oslanja na mala poljoprivredna gospodarstva. Tako gotovo polovina svinjetine u ponudi potječe s farmi koje godišnje proizvode manje od 500 svinja.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Kina Uzgoj svinja Suradnja Afrička svinjska kuga

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?