Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Jurina mala farma
  • 09.10.2020. 15:00
  • Sisačko-moslavačka, Vratečko

Jurina mala farma: Pokrenuo GoGetFunding kampanju da bi kravama osigurao novu staju

Kako sam nije mogao doći do potrebnih financijskih sredstava, Juraj Dabac (25) odlučio se prijaviti na stranicu GoGetFunding i pokušati prikupiti donacije za poboljšanje uvjeta svom blagu.

Foto: Juraj Dabac
  • 844
  • 328
  • 0

"Moje ime je Juraj, prijatelji me zovu Jura. Imam 25 godina i dolazim iz Vratečkog, selo pored Petrinje, Hrvatska", početak je objave mladoga stočara na GoGetFunding, web stranici putem koje, ali ne samo nje, diljem svijeta mnogi traže pomoć u financiranju. Točnije, tko može i želi, uplati donaciju. 

Na ovakav korak, zapravo svjetski trend, odlučio se s jednim ciljem. Prikupiti dovoljno sredstava za izgradnju nove staje u kojoj bi krave imale kvalitetniji boravak, slobodno se kretale i bile sretnije.

"Također, kupio bih bolji traktor budući da je ovaj kojeg imam star 65 godina i potreban mu je često servis“, napisao je Juraj Dabac

Želi izgraditi staju za svojih osam krava i šest telića 

Smatra, kaže, da je došao trenutak širenja male farme kako bi životinjama osigurao bolje uvjete. "Sve što sam do sada stekao je zasluga mukotrpnog rada, odricanja i truda. Nije mi bilo nimalo lako, ali moram priznati da volim ovaj posao te uživam u svakom trenutku provedenom radeći na svojoj malenoj farmi", nastavlja mladić, vlasnik Jurine male farme

Krenuo je s jednom, danas ima osam krava, ali i šest telića 

Kako nam je otkrio, inače se s ocem preselio iz Zagreba u navedeno selo, a još prije sedam godina kupili su prvu kravu i tako započeli svoju poljoprivrednu priču.

"Intenzivno se bavimo ovim godinu dana. Imamo 8 krava i 6 telića. Veći dio godine su nam na ispaši, ne volimo ih držati zatvorene. Mislim da je to puno bolje za njihovu produktivnost. Dnevno nam sada neke daju i do 15 litara, a neke su u suhostaju“, otkriva nam. Što se tiče prodaje, svo proizvedeno mlijeko plasiraju u jednu našu veliku industriju.  

A kako bi imali kvalitetan proizvod, svoje životinje hrane isključivo domaćom hranom. "Silaža, kukuruz, imamo svoju zemlju nekih 2-3 hektara i sve radimo sami“, pojašnjava nam.

Jurinu GoGetFunding kampanju pogledajte ovdje.

Također, kao i ostali mladi poljoprivrednici, iskoristio je mogućnost potpore kroz EU fondove ii korisnik je mjere 6 Programa ruralnog razvoja, tipa operacije 6.1.1. "Nisam dobio onaj veliki iznos nego 20.000 eura. Od toga sam kupio nešto zemlje i krave. Za dalje više nisam imao“, tvrdi sugovornik. 

Do kredita ne može pa moli sve da pomognu u realizaciji ideje 

Zato sada kada proizvodnja postaje sve veća, a njegovim kravicama prostorija sve tjesnija traži pomoć svih dobrih ljudi.

Podmladak na Jurinoj maloj farmi 

"Svakako bih s ovim ulaganjima sigurno poboljšao njihovu dobrobit, ali i kvalitetu samih proizvoda te ujedno modernizirao način rada. Nažalost, nemam dovoljno vlastitih financijskih sredstava, a do kredita ne mogu te stoga ovim putem molim sve Vas da mi pomognete u realizaciji moje ideje", zaključuje Jura. 

Ujedno, poziva sve da dođu i uvjere se kako je novac utrošen na smislen i svrsishodan način. "Veselim se vremenu koje ćemo provesti zajedno radeći pod vedrim nebom“, poručuje.


Fotoprilog


Tagovi

Juraj Dabac Farma Donacija GoGetFunding Proširenje Modernizacija Krava


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Rusija bilježi rekord u proizvodnji suncokretovog ulja - što je s izvozom?

Proizvodnja suncokretovog ulja u Rusiji mogla bi u sezoni 2023./24. porasti na rekordno visoku razinu u odnosu na posljednje godine. Očekuje se 7,55 milijuna tona, što će...

Više [+]