Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ASK
  • 11.03.2021. 12:10

Još jedan slučaj afričke svinjske kuge potvrđen u Srbiji

Zaraza je primijećena kod dva grla, a ovo je prvi put da se ASK pojavljuje na području grada Kruševca.

Foto: Bigstock/Elena Larina
  • 203
  • 46
  • 0

Afrička svinjska kuga i dalje se širi susjednom Srbijom. Tako je ova zarazna bolest potvrđena na jednom gospodarstvu u naseljenom mjestu Globoder, potvrđeno je iz tamošnjeg Odjeljenja republičke veterinarske inspekcije u Kruševcu, prenosi RTS.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Uprava za veterinu rješenjem je proglasila zaraženim područje mjesta Globoder na području grada Kruševca i naseljena mjesta Stopanja i Bresno Polje u općini Trstenik. 

Kako smo neslužbeno doznali, bolest je primijećena kod dva grla, a ovo je prvi put da se ova bolest pojavljuje na području Kruševca.

U tijeku je popis svih gospodarstava na kojima se drže i uzgajaju svinje, a zabranjeno je njihovo premještanje i prijevoz u zaraženom i ugroženom području.

Podsjetimo, nedavno je proglašeno zaraženim područjem mjesto Gnjilan, u Pirotskom okrugu, pa je ova općina rješenjem Ministarstva poljoprivrede pod posebnim nadzorom.

"U Gnjilanu smo već obavili popis svih gospodarstava na kojima se uzgajaju svinje. U dvorištu gdje je bilo tri smrtna slučaja od ASK-a eutanazirane su preostale svinje te je zabranjen prijevoz i premještanje životinja", rekao je direktor Veterinarske klinike Pirot Dejan Živić za lokalne medije.  


Tagovi

Afrička svinjska Kruševac Zaraženo područje Zaraza


Autorica

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirana novinarka koja je svoju specijalnost pronašla u agro novinarstvu. U poslu i životu vodi se Nietzscheovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]