Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • BiH
  • 23.08.2022. 09:00
  • Ilijaš

Ispovijest vlasnika bika kojeg je ubio medvjed: Pojeo ga je do plećke

Riječ je o biku starom 11 mjeseci, koji je težio oko 350 kilograma. Tog dana na ispaši je bilo ukupno osam junica i dva bika

Foto: Depositphotos/Labemax (ilustracija)
  • 862
  • 98
  • 0

Kasno popodne u četvrtak, 18. kolovoza, umirovljenik Mehmed Šehić iz Kamenice nedaleko od Sarajeva, uočio je da u njegovom stadu koje pase na Nišićima, nedostaje jedan junac. Goveda su ovdje tijekom dana na ispaši, a uvečer ih, priča nam, utjeruju u torove.

Riječ je o biku starom 11 mjeseci, koji je težio oko 350 kilograma. Tražio ga je, kaže, do samog mraka, a onda nastavio i ujutro, kada je zatekao strašan prizor u potoku.

"U petak ujutro uzmem motorku, pošto je tu jako gusta šikara pored vode, isiječem okolo i nađem kožu, glavušu i ostatak od bika kojeg je medvjed ubio prije mjesec od mog nećaka, malo dalje odatle nađem i ovog svog u vodi, pojeo mu lijevu stranu od buta do plećke i nestao", kaže Šehić za Agroklub.

Ograđena parcela

Tog dana na ispaši je bilo ukupno osam junica i dva bika. On naime, zajedno sa nećakom Emirom Ramićem, goveda redovno izgoni, a površina na kojoj pasu je okružena šumom i od same ceste udaljena tek oko jedan kilometar. Inače, ograđena je električnim pastirom.

Prizor koji je zatekao Šehić u potoku (Foto: Facebook/Adnan Delić)

"Ne znam kako je ušao medvjed, bila je žica prekinuta na jednoj strani, ne znam je li tu prošao, budući da nema tragova, ne vide se od trave", dodaje, navodeći da ga nije strah medvjeda jer "neće, valjda, na čovjeka".

Stočarstvom se bavi iz hobija, kako bi ispunio umirovljeničke dane i popravio kućni budžet. U njegovoj štali su četiri junice i uvijek jedan do dva bika. Priča nam kako je tog dana, srećom, "mlađeg junca" ostavio u štali.

"Imao sam šest goveda sad imam pet. Prodajem mlijeko u privatnoj režiji, svojim mušterijama. Zaradio mirovinu, imam zemlju, što ću okrenuo se tome, mora se čovjek nečim baviti dok je zdrav", navodi ovaj vitalni umirovljenik.


Tagovi

Medvjed Bik Junac Napad medvjeda Ilijaš Nišići Mehmed Šehić


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.