Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krava-tele
  • 29.12.2020. 08:55

Isplaćeno 3,3 milijuna kuna potpore proizvođačima u sustavu krava-tele

Ovom isplatom završen je trogodišnji Program potpore tijekom kojeg su korisnici primili više od 22,5 milijuna kuna

Foto: Bigstock/ jarino47
  • 296
  • 36
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je potporu u iznosu od 3,3 milijuna kuna za 412 proizvođača u sustavu krava-tele.

Time je, navode iz Ministarstva poljoprivrede, završen trogodišnji Program potpore za unaprjeđenje proizvodnog potencijala u sektoru mesnog govedarstva u sustavu krava-tele, uzgoja ovaca i koza te izvornih pasmina peradi u Republici Hrvatskoj, tijekom kojeg su korisnici primili više od 22,5 milijuna kuna.

"U tom razdoblju je ukupno za obnovu proizvodnog potencijala u sustavu krava-tele omotnica iznosila 9 milijuna kuna. Potporu je iskoristilo više od 400 korisnika za ukupno 4.474 grla“, pojašnjavaju.

Podsjećaju još kako je APPRRR prošlog tjedna isplatila 3,4 milijuna kuna korisnicima iz navedenog Programa potpore za zadnju godinu provedbe.

Isplaćeno gotovo 13 milijuna kuna potpora u stočarstvu i proizvodnji šećerne repe

Potporu od 3,1 milijun kuna za unapređenje uzgoja ovaca i koza primila su 238 korisnika za ukupno 30.521 grlo, a 131 proizvođaču izvornih pasmina peradi isplaćeno je 300 tisuća kuna i to za 2.181 kokoš Hrvaticu i 1.963 Zagorska purana. 

"Temeljem Programa donesenog Odlukom Vlade osigurano je za unaprjeđenje uzgoja ovaca i koza za trogodišnje razdoblje ukupno 13,5 milijuna kuna te za izvorne pasmine peradi 1,5 milijuna kuna“, stoji u objavi.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Potpore Krava-tele Program Proizvodni potencijal Unapređenje APPRRR


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]