Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pomoć stradalima
  • 01.01.2021. 12:00
  • Sisačko-moslavačka, Petrinja, Glina, Sisak

HPK: Tko može, molimo da donira stočnu hranu, gorivo i mehanizaciju

Hrvatska poljoprivredna komora zatražila je da se prioritet kod davanja kamp kućica i kontejnera da poljoprivrednicima, koji zbog prirode posla moraju biti blizu stoke koju imaju na svojim gospodarstvima.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
  • 814
  • 474
  • 0

Spremni smo napraviti sve kako bi pomogli potresom pogođenim poljoprivrednicima i njihovim gospodarstvima, poručili su iz Hrvatske poljoprivredne komore.

Ponudili su osigurati stočnu hranu i vozila za njezin prijevoz, kao i ostalog potrebnog repromaterijala, ali i osigurati otkup grla za tov, ako za to bude potrebe. S Ministarstvom poljoprivrede i Stožerom civilne zaštite međusobno će koordinirati kako bi se osigurala maksimalna pokrivenost svih potrebnih stvari poljoprivrednim proizvođačima.

"Ujedno pozivamo sve donatore (proizvođače, dobavljače, prerađivače) koji žele pomoći s poljoprivrednim potrepštinama (gorivo, mehanizacija, hrana i sve ostalo) da nam se jave vezano za moguće donacije", pozvali su iz Komore.

Svi potencijalni donatori bit će javno objavljeni na njihovim stranicama. E-mail je donacije@komora.hr. Isto tako moguća je uplaćivanje financijske pomoći na humanitarni račun PBZ HR382340091510660279.

"Čvrsto stojimo uz sve građane i poljoprivrednike koji su na žalost pogođeni ovim katastrofalnim potresom. Učinit ćemo sve što je moguće kako bi prebrodili ovu tešku situaciju, a mjere pomoći morat ćemo dugoročno kreirati i pomagati tijekom obnove i oporavka narušenog potencijala naših poljoprivrednika", poručio je predsjednik HPK Mladen Jakopović

Gdje se i kome javiti ako vam treba zbrinuti stoku

Ujedno, Komora je zatražila da se napravi popis svih onih poljoprivrednika koji su pogođeni razornim potresom, kao i njihove stoke kako bi se moglo pristupiti daljnjim mjera pomoći. Isto tako predložili su da se osigura otkup stoke po tržišnim cijenama, te hitno pristupi osiguravanju sredstava i obnovi poljoprivrednih objekata kao i da se prioritet kod davanja kamp kućica i kontejnera da poljoprivrednicima, koji zbog prirode posla moraju biti blizu stoke koju imaju na svojim gospodarstvima.


Tagovi

HPK Donacije Pomoć Mladen Jakopović


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).