Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nove investicije
  • 21.04.2016. 15:30

Holanđani žele da investiraju u stočarstvo Srbije

Holandska kompanija "Rojal De Heus Grup" želi da investira 20 miliona dolara u oblast stočarstva i proizvodnje hrane u Srbiji.

  • 157
  • 6
  • 0

Ministri privrede i finansija Srbije, Željko Sertić i Dušan Vujović, razgovarali su danas s rukovodstvom holandske kompanije "Rojal De Heus Grup" o investiciji od 20 miliona dolara u oblasti stočarstva i proizvodnje hrane u Srbiji.

Ministarstvo privrede je saopštilo da predstavnici "Rojal De Heus Grupe" planiraju da u Srbiji zaposle 250 ljudi i da obezbede proizvodne kapacitete od 350.000 tona kvalitetne stočne hrane, a očekuju da to ostvare investiranjem u postojeću fabriku u Šapcu, kao i kupovinom još dva proizvodna pogona.

Dugoročan razvoj stočarstva u Srbiji

U saopštenju se ističe da je vlasnik i generalni direktor te holandske kompanije Koen De Heus rekao da je veoma zadovoljan odličnom saradnjom sa Srbijom. "Naša kompanija želi da dugoročno doprinese razvoju sektora poljoprivrede i stočarstva u Srbiji kroz investicije u prozivodne kapacitete, ljude i svoje klijente kroz transfer znanja. Očekujemo da se povežu ivestitori u sektoru poljoprivrede i da ćemo zajedno naparaviti dobar lanac koji će će omogućiti razvoj srpske poljopriverede", rekao je Heus.

Cilj holandskih investitora je proizvodnja koja će biti minimalno zasnovana na upotrebi hemikalija i antibiotika kako bi imali zdravu stočnu hranu. Podseća se da je "Rojal De Heus Group" od prošle godine 100 odsto vlasnik kompanije "Proteinka" iz Šapca, a do danas su uložili 7,5 miliona evra i zaposlili oko 100 ljudi.

Foto:bigstockphotos.com;visivasnc


Izvori

beta.rs


Tagovi

Željko Sertić Dušan Vujović Koen De Heus Stočarstvo Nove investicije Proteinka Razvoj sektora poljoprivrede Hemikalije Antibiotici Stočna hrana

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Seljačka vranjska metla za metenje dvorišta.