Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zaštita prirode
  • 16.12.2016. 12:00

Gnijezdo bijele rode donosi 700 kuna

Vlasnicima objekata na kojima se nalaze gnijezda bijelih roda isplaćena je naknada u iznosu od 700,00 kn po gnijezdu.

  • 4.644
  • 552
  • 0

Vlasnicima objekata na kojima se nalaze gnijezda bijelih roda isplaćena je naknada u iznosu od 700,00 kn po gnijezdu.

Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurali su i u 2016. godini sredstva za provedbu projekta "Zaštita i očuvanje bijele rode u 2016. godini" na području Zagrebačke županije.

Korisnicima koji naknadu primaju putem tekućeg računa sredstva su stigla jučer, a onima kojima stiže putem pošte stići će u narednih nekoliko dana.

Naknada za održavanje krovišta

Ovim projektom se, osmu godinu za redom, vlasnicima/korisnicima objekata na kojima se nalaze gnijezda bijelih roda godišnje isplaćuje naknada za održavanje krovišta jer gnijezda mogu biti teška i do jedne tone, a izmet rode je izuzetno agresivan. Ove godine ukupno je isplaćeno 52.500 kuna za 75 gnijezda na obiteljskim kućama, gospodarskih objektima i pripadajućim zgradama.

Projekt "Zaštita i očuvanje bijele rode" na području Zagrebačke županije pokazuje rezultate, iz godine u godine na području Zagrebačke županije uočava se sve veći broj gnijezda. U 2016. godini zabilježeno je 267 gnijezda, čak 30 gnijezda više nego prethodne godine, od toga 79 gnijezda nalaze se na obiteljskim kućama i gospodarskim objektima, a 188 na stupovima.

Gradovi s najvećim brojem gnijezda su Vrbovec i Ivanić Grad. Općine s najvećim brojem gnijezda su Dubrava i Pisarovina, a sela s najvećim brojem gnijezda roda su i dalje Donja Kupčina i Donja Zdenčina.

Bijela roda je simbol očuvanih prirodnih staništa te tradicionalnih krajolika, a njihova prisutnost u našoj blizini potvrda je da živimo u zdravom okolišu.


Tagovi

Rode Krov Zaštita prirode


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]