Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hrvatska poljoprivredna agencija
  • 17.07.2018. 12:00

Dostupan je novi Izvještaj uzgojnih vrijednosti krava!

U Aplikaciji za posjednike uzgajivačima je dostupan novi Izvještaj uzgojnih vrijednosti krava koji pruža informacije o uzgojnim vrijednostima izračunatima za svaku pojedinu kravu u stadu.

Foto: Pixabay/crazyshannen
  • 408
  • 23
  • 0

Uzgajivač ste goveda? U Aplikaciji za posjednike uzgajivačima je dostupan novi Izvještaj uzgojnih vrijednosti krava koji pruža informacije o uzgojnim vrijednostima izračunatima za svaku pojedinu kravu u stadu, navodi se na stranici Hrvatske poljoprivredne agencije.

Temelj za izračun UV, objašnjavaju, su podaci iz sustava kontrole proizvodnosti (mliječnost, tovnost, vanjština i fitnes), pri čemu su uključeni i podaci o porijeklu životinja. Izvještaj se kreira na razini stada (IKG), odvojeno za simentalsku i holstein pasminu. Izvještaj uzgojnih vrijednosti prikazuje najvažnije apsolutne I relativne uzgojne vrijednosti (skupna, mlijeko, meso, fitnes I vanjština) ovisno o pasmini. Ovi izvještaji mogu pomoći uzgajivačima prilikom odabira najboljih krava za roditelje sljedeće generacije, te je vrlo koristan prilikom izrade plana osjemenjivanja putem modela ciljanog sparivanja.

Sve informacije u svezi izvještaja (tumačenje i preuzimanje), ali i ostalih funkcionalnosti unutar Aplikacije za posjednike mogu se dobiti u Službi za razvoj govedarstva (tel: 01 3903 169, e-mail: govedarstvo@hpa.hr), te u područnim uredima HPA.


Povezana stočna vrsta

Govedarstvo

Govedarstvo

Govedarska proizvodnja uključuje uzgoj goveda i proizvodnju mesa, odnosno tov te predstavlja značajnu granu stočarstva Republike Hrvatske. Prema podatcima Hrvatske poljoprivredne... Više [+]

Tagovi

Aplikacija HPA Govedarstvo


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]