Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sjednica Vlade
  • 25.11.2021. 13:30

Donesen Program potpore za uređenje sabirališta mlijeka vrijedan dva milijuna kuna

Cilj Programa je pružanje financijske pomoći subjektima u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla koji imaju registrirane objekte za sabiranje mlijeka, čulo se na sjednici Vlade.

Foto: Maja Celing Celić
  • 311
  • 47
  • 0

Na sjednici Vlade RH donesen je Program potpore za uređenje sabirališta mlijeka za koji je u 2022. godini osigurano dva milijuna kuna u okviru Državnog proračuna. 

"Navedenim Programom nastoji se osigurati opstanak što većeg broja sabirališta mlijeka te tako utjecati na opstanak proizvodnje na malim gospodarstvima u ruralnim područjima", navodi u priopćenju Ministarstvo poljoprivrede.

Cilj Programa je, ističu, pružanje financijske pomoći subjektima u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla koji imaju registrirane objekte za sabiranje mlijeka radi prilagodbe uvjetima i prelazak u kategoriju odobrenih objekata u poslovanju s hranom.

Prihvatljive aktivnosti sufinanciranjasu između ostalog kupnja kontejnera s infrastrukturom, građevinski radovi i uvođenje infrastrukture, kupnja laktofriza te projektna dokumentacija za registrirano sabiralište. Potpora iz ovoga Programa isplaćivat će se kao potpora male vrijednosti, pri čemu je sufinanciranje moguće ostvariti u najvišem iznosu od 100 tisuća kuna po prihvatljivom korisniku.

Potvrđena poljoprivredna suradnja s Kazahstanom

Također, na sjednici je prihvaćen Prijedlog zaključka Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH u vezi s Memorandumom o suglasnosti između Ministarstva poljoprivrede RH i Ministarstva poljoprivrede Republike Kazahstana o suradnji u području poljoprivrede. 

Memorandum je, podsjećaju, sklopljen 2. kolovoza ove godine, a potpisali su ga ministar poljoprivrede Republike Kazahstana Omarov Saparkhan Kesikbaevich i ministrica poljoprivrede Marija Vučković. 

Stvoren je formalni okvir za suradnju u području poljoprivrede dviju zemalja, a obuhvaća biljnu proizvodnju i uzgoj stoke, veterinarska pitanja, kao i ona vezana za sigurnosti hrane i fitosanitarnih, akvakulture, prehrambene i prerađivačke industrije te suradnje u organizaciji seminara, konferencija, izložbi i sajmova. 


Tagovi

Sjednica Vlade Program potpore Sabirališta mlijeka Memorandum Kazahstan


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prijateljica mi šalje fotografiju rasade paradajza. Među njima su i moje presadnice.
Još malo će morati pričekati pa u zemljicu.
Do tada ih ona mazi i pazi, unosi i iznosi, čuva 🥰