Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pokolj ovaca
  • 17.12.2017. 07:30

Čopor vukova masakrirao stado ovaca kod Zadra

Mještani Murvica kod Zadra ne pamte takav pokolj, strahuju od napada vukova i na djecu.

Foto: Pixabay/Pixel-mixer
  • 2.346
  • 270
  • 0

Osam zaklanih i 40 teško ranjenih ovaca zatekao je vlasnik stada Valentino Žilić u Murvici svega pet kilometara udaljenoj od Zadra. Pokolj kakav se ne pamti u tome kraju počinio je čopor vukova koji se, kako piše slobodnadalmacija, toliko ohrabrio dolaziti blizu naseljenih mjesta da je i skočio na automobil čovjeka koji im se našao na putu.

Kako im je ispričao Žilić, koji je stravičan prizor zatekao u subotu oko 7 sati, gotovo stotinu ovaca se trebalo ojanjiti pa je iz ranjenih životinja, zajedno s veterinarkom, izvlačio janjad.. Koliko je ovaca od 120 koliko ih ima u stadu teško mu je reći jer su se u napadu vukova razbježale.

Žilić, baš kao i drugi stanovnici Murvice, strahuju za djecu koja istim putem svakodnevno prolaze. Jer ako su došli tako blizu naselja i ušli u staju, tko će ih spriječiti da se vraćaju i napadaju dalje? Na teren je, dodaju, izišla Savjetodavna služba i policija.

Foto: Pixabay/Pixel-mixer


Izvori

Slobodna Dalmacija


Tagovi

Zadar Ovce Vukovi Pokolj


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]