Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Beba magarica
  • 09.02.2023. 10:30
  • Bjelovarsko-bilogorska, Treglava, Grubišno Polje, Daruvar

Carica zamalo stradala od vlastitog oca, magarac Leopold napao sedam dana staro pule

Priča srećom ima sretan kraj, a kako je Carica? Kažu, dobro je!

Foto: Karaula - veterinarska ambulanta
  • 1.215
  • 96
  • 0

Pule Caricu zamalo je ubio vlastiti otac, no pribranom reakcijom vlasnika i uz pomoć veterinara, beba magarica je dobro. Nesvakidašnja je to priča sa sretnim završetkom koja je razgalila mnoge i proširila se medijskim prostorom.

Kako je za mojportal ispričao Zvonko Harauzek iz Treglave nedaleko Grubišnog Polja, Carica se opulila 24. siječnja te prvih dana bila u posebnom dijelu staje s majkom. Nakon sedam dana, pustili su ju u dvorište kako bi se upoznala s ostalim magarcima na farmi. 

Međutim, čim ju je ugledao i namirisao Leopold, njezin otac, napao je mladunče. "Mislio je da je došla iz tuđeg stada, uhvatio ju je za vrat i nosio kao neku igračku po cijelom pašnjaku. Odmah smo potrčali za njim, a srećom da imamo dobre i poslušne pse koji su potom navalili na magarca. Čim je shvatio da je u opasnosti, pustio je Caricu", ispričao je vlasnik za ovaj portal. 

Razrezao joj je vrat iz koje je šikljala krv, a vlasnici brzo pritisnuli ranu, umotali ju te pohitali u Daruvar veterinaru. Ranjeno pule je operirano u Veterinarskoj ambulanti Karaula, šivali su joj mišić, žilu i potom kožu.

Srećom, sve je dobro završilo, a sam vlasnik rekao im je da je Leopold inače jako dobar, ujahan i miran. "Prava beba od magarca. Zato smo se i iznenadili agresivnim ponašanjem prema Carici", istaknuo je vlasnik koji sa suprugom Anom na OPG-u ima 30 grla ovih inače mirnih životinja.

Otkrio im je i da dosad ovakvo što nije doživio iako može biti problema kada dođe na farmu životinja iz drugog stada."Tada mužjak neko vrijeme, dok ju ne prihvati, napada pridošlicu, no nikada svoje stado", rekao je Zvonko. 

Zašto uzgajati magarce? Korist je višestruka

Mladunče je zasad u posebnom boksu, a kada rane zarastu ponovno će ju pustiti na farmu. No, ovoga puta neće se micati od nje kako bi ju mogao zaštititi ukoliko Leopold ponovno bude agresivan.

Ponosni su i u veterinarskoj ambulanti. "Tko kaže da i malena Carica ne može biti ljubimac? Za sve koji se brinete kako je - dobro je!", objavili su. 

[ ?MAGARICA CARICA ? ] Tko kaže da i malena Carica ne može biti ljubimac? Za sve koji se brinete kako je Carica, dobro je!?

Objavljuje Karaula-veterinarska ambulanta dooČetvrtak, 2. veljače 2023.

Izvori

Mojportal.hr


Tagovi

Ranjeno pule Beba magarica Carica Zvonko Harauzek Magarac Leopold


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!