Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prodaja goveda
  • 01.04.2023. 18:00

Bik prodan za 144.000 eura

Prodan je sedmi najskuplji bik Fleckvieh. Izazvao je veliko zanimanje stanica za osjemenjivanje.

Foto: Facebook/Rinderzucht Fleckvieh
  • 16.615
  • 1.198
  • 0

Na njemačkoj stočnoj tržnici goveda u Osterhofenu prodan je sedmi najskuplji bik Fleckvieh na dosadašnjim aukcijama. Za njega je  izdvojeno 144.000 eura, piše Agrarheute.

Zapravo, on je još uvijek "mladić", jedanaestomjesečni bik dobio je ime Hardcore PP. Dobro je i pravilno razvijen, a odlikuje se najboljim rasplodnim vrijednostima, što je unaprijed izazvalo interes stanica za osjemenjivanje.

Najbolji i najizbalansiraniji 

Hardcore PP ima ukupnu rasplodnu vrijednost 138, vrijednost mlijeka 127, vrijednost mesa 107, kondicijsku rasplodnu vrijednost 117 i vanjski izgled 116/110/108/116. Jedan je od najboljih i najizbalansiranijih homozigotnih bikova.

Najbolji je muški potomak svog oca Houston-a-Pp, dok mu je majka Wiranga Pp, kći poznatog oca Mahango-Pp.

Na aukciji ga je za 144.000 eura kupio Bayern-Genetik iz Minhena Grub. To je prvi bik koji je probio barijeru od 100.000 eura na stočnoj tržnici Osterhofen.

Hardcore cijena

Uzgajivač Josef Draxinger iz Waldkirchena premda je znao da ga neće dati jeftino, nije očekivao da će mu cijena biti tolika te je bio vidno sretan zbog izuzetno dobre nagrade za svoj rad. 

Farmeri na društvenim mrežama komentiraju kako je dostigao pravu "hardcore cijenu". Mnogi ne mogu razumjeti zašto se toliko novca troši na rasplodnog bika. Drugi, pak, pišu da bi jednog dana željeli postići isto.

Kako izgleda Hardcore PP pogledajte u videu: 


Tagovi

Priplodni bik Najskuplji bik Aukcija bikova Bik Fleckvieh


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]