Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • PSP Vojvodina
  • 16.10.2014. 15:00

Bespovratna sredstva za stočare

U oblasti stočarstva može mnogo toga da se uradi, i upravo će stočarstvo biti jedan od glavnih pravaca podrške vojvođanskoj poljoprivredi u budućnosti, kazao je Branislav Bugarski

  • 177
  • 6
  • 0

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo odobrio je vojvođanskim poljoprivrednicima 34 miliona dinara bespovratnih sredstva za unapređenje stočarstva. Novac je dobilo 69 poljoprivrednika i to za opremanje farmi goveda, svinja, ovaca i koza, živinarskih farmi, te za izmeštanje farmi iz naseljenih mesta.

Ugovore je sa poljoprivrednicima potpisao vršilac dužnosti pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Branislav Bugarski, koji je naglasio da je programom za unapređenje stočarstva, Pokrajinska vlada nastavila sa višegodišnjim ulaganjem u ukupan razvoj vojvođanske poljoprivrede.

"U oblasti stočarstva može mnogo toga da se uradi, i upravo će stočarstvo biti jedan od glavnih pravaca podrške vojvođanskoj poljoprivredi u budućnosti", kazao je Branislav Bugarski, istakavši da je najviše zainteresovanih bilo za opremanje farmi goveda i svinja. Sekretar Bugarski je ovom prilikom podsetio, da su vojvođanskim poljoprivrednicima na raspolaganju šest programa podrške preko Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i stočarstvo, kao i konkursi pokrajinskih fondova.

"Poljoprivreda je za našu pokrajinu nesporno važna. Od početka godine, samo preko programa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, podržali smo preko 5000 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava u Vojvodini", naveo je Bugarski i dodao da je za poljoprivredu u 2014. godini iz pokrajinskog budžeta opredeljeno 900 miliona dinara.


Izvori

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo


Tagovi

Stočarstvo Branislav Bugarski Vojvodina Novi Sad Poljoprivrednici Farme Bespovratna sredstva


Autorka

Verica Matić

Više [+]

Verica je administrator Agroklub portala. Diplomirani je menadžer u turizmu - master, a "zalutala" je i pronašla se u poljoprivrednim vodama. Veruje u tradicionalne vrednosti i digitalne trendove.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta