Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • AKS
  • 24.04.2022. 16:30
  • Jablanički okrug, Vlasotince

Afrička svinjska kuga se pojavila u Vlasotincu

U lovištu Lužnica na snazi je privremena zabrana lova svih vrsta divljači u trajanju od 60 dana.

Foto: Depositphotos/JakubMrocek
  • 203
  • 29
  • 0

Uprava za veterinu Ministarstva poljoprivrede proglasila je lovište Lužnica u opštini Vlasotince područjem zaraženim afričkom kugom kod divljih svinja, prenosi Jugmedia.

U ovom lovištu, koje je dato na upravljanje Lovačkom udruženju "Bogiša Popović Giša", na snazi je privremena zabrana lova svih vrsta divljači u trajanju od 60 dana.

Uprava za veterinu upozorava vlasnike domaćih svinja da ih ne puštaju van svog gazdinstva i ako primete nešto sumnjivo kod ovih životinja da prijave veterinarskoj inspekciji.

Jablanički okrug je osmi okrug u Srbiji u kome je proglašena zaraza divljih svinja ovom bolešću. Afričke kuge kod divljih svinja već ima u Nišavskom, Borskom, Zaječarskom, Pirotskom, Braničevskom, Južnobanatskom i Pčinjskom upravnom okrugu, navodi ovaj medij.

Zbog ove pojave, još početkom januara Crna Gora je uvela zabranu uvoza svinjetine iz Srbije, javio je Tanjug.

Ministarstvo je, na osnovu odluke Vlade u Podgorici objavilo da su na listi krajeva Srbije iz kojih se zabranjuje uvoz Pirotski, Zaječarski, Borski, Braničevski i Podunavski okrug, preneli su tada podgorički mediji.


Tagovi

Afrička kuga svinja Vlasotince Divlje svinje Zabrana


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...