Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 28.12.2015. 13:00

Za ruralni turizam u Istri 476 tisuća kuna

OPG Macinić izgradio je kuću za odmor nedaleko Motovuna. U tu svrhu iz IPARD-a im je isplaćeno gotovo pola milijuna kuna.

Foto: villa-fiore-spinovci.com
  • 148
  • 10
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju izvršila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završena ulaganja u sklopu mjere 302 Diversifikacija i razvoj ruralnih gospodarskih aktivnosti.

Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Macinić Fiore iz Poreča isplaćeno je 476.857,88 kuna za izgradnju i opremanje tradicionalne kuće za odmor. Villa Fiore nalazi se u mjestu Špinovci u Istarskoj županiji. Smještena u zelenoj unutrašnjosti Istre, pruža pogled na slikoviti srednjovjekovni gradić Motovun i šumom obrasle brežuljke.

Uz vilu je i bazen površine 32 m2 te ograđena i uređena okućnica od 1.600 m2. Gosti koji odsjednu, mogu uživati odmarajući se na natkrivenoj terasi sa stolom i stolicama za objedovanje na otvorenom, s roštiljem, manjem dječjem igralištu, a tu je i parking za nekoliko vozila.

Istovremeno u kući može boraviti šest odraslih osoba, dvoje djece kao i dva kućna ljubimca. Vlasnici Ville Fiora ističu kako se dvjestotinjak metara dalje nalazi agroturističko domaćinstvo Tikel, na kojemu gosti mogu po prihvatljivim cijenama, naručiti doručak, ručak ili večeru, pripremljenu od domaćih, ekološki uzgojenih namirnica.

Foto: villa-fiore-spinovci.com


Tagovi

IPARD Mjera 302 OPG Macinić Fiora Villa Fiore Špinovci Istarska županija Tradicionalna kuća Motovun


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]