Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Razvoj turizma
  • 04.09.2016. 12:00

Vlada osigurala 300.000 KM za eko i ruralni turizam

Vlada FBiH usvojila je Program Strategije razvoja turizma kojim su u ovogodišnjem Budžetu utvrđena sredstva u visini od 2.000.000 KM.

Foto: Artfotodesign/Pixabay
  • 135
  • 6
  • 0

Vlada Federacije BiH usvojila je Program utroška s kriterijima raspodjele sredstava Akcijskog plana Strategije turizma Federacije BiH - Transfer za razvoj turizma, kojim su u ovogodišnjem Budžetu FBiH utvrđena sredstva u visini od 2.000.000 KM.

Kako je navedeno na sjednici, sufinanciranje programa ima za cilj unapređenje turističke ponude i promocije, približavanje suvremenim trendovima, zaštitu turističkih destinacija, zapošljavanje novih radnika te razvoj privrede.

Od navedenih 2 miliona KM, projekti izgradnje novih, proširenje, obnova i unapređenje turističko-ugostiteljskih kapaciteta bit će sufinancirana s 400.000 KM, a s 300.000 KM sufinancirat će se razvoj planinskog, ruralnog i eko turizma. Programi razvoja sportsko-avatuirtsičkog turizma (biciklizam, rafting, adrenalinski sportovi, lov, ribolov) bit će sufinancirani s 300.000 KM dok su sredstva od 200.000 KM namijenjena programima podrške "Zelenoj liniji" u okviru projekta Via Dinarica.

Programi podrške promocije turističkih potencijala poput sajmova, manifestacija, kongresa s međunarodnim značajom dobit će 200.000 KM. Isti iznos predviđen je za izradu promotivnih materijala. Putničke agencije koje dovode turiste sufinancirat će se s 150.000 KM kao i izrada originalnih turističkih suvenira.

Foto: Artfotodesign/Pixabay


Tagovi

Turizam Razvoj Vlada FBiH


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.