Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 03.11.2016. 19:00

Unapređenje tradicijskih obrta kroz IPARD

APPRRR je isplatila 398 tisuća kuna za proizvodnju, skladištenje i izložbeni prostor drvene i pletene galanterije.

Foto: Drvenarija Pošpaić/Facebook
  • 3.109
  • 153
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 302 "Diversifikacija i razvoj ruralnih gospodarskih aktivnosti".

Korisniku Obrt za izradu pletene i drvene galanterije - Zvonko Pošpaić isplaćeno je 398.844,44 kuna za ulaganje u izgradnju poslovne građevine koja će se koristiti za proizvodnju, skladištenje i izložbeni prostor drvene i pletene galanterije. Obrt je to koji nastavlja višestoljetnu tradiciju pletarstva na varaždinskom području. 50-tih godina prošlog stoljeća kao kućnom radinosti bavio se Zvonkov otac koji je vještinu pletenja vrbovom šibom naslijedio od svojeg oca, te je tu istu vještinu prenio na njega, svog sina.

Tada 1991. godine nastaje obrt te usprkos novim tehnologijama nastavljaju tradiciju izrade pletenih proizvoda. Uz izradu pletene bave se i proizvodnjom drvene galanterije. Asortiman nadopunjuju i trgovinom pletenih i drvenih proizvoda drugih proizvođača.

Navedenim ulaganjem unaprijedila se djelatnost tradicijskih obrta na području Varaždinske županije. Više o svim IPARD korisnicima pogledajte ovdje.

Foto: Drvenarija Pošpaić/Facebook


Tagovi

APPRRR IPARD Drvena galanterija Tradicijski obrt


Partner

APPRRR

Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700, e-mail: info@apprrr.hr web: http://www.apprrr.hr/