Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agroturizam
  • 19.01.2023. 12:00
  • Istarska, Rovinjsko selo

Sutra Festival istarske supe, a u subotu Antonja 2023.

Udruga Agrorovinj predstavit će na Antonji i rezultate ocjenjivanja ovogodišnjih uzoraka vina i maslinovih ulja koji su prošli sve fizikalno-kemijske i senzorne analize.

Foto: Agrorovinj
  • 1.775
  • 97
  • 0

Već 9. Festival istarske supe te 32. Izložba vina Rovinjštine i 20. izložba maslinovih ulja Rovinjštine – koje objedinjava tradicionalna Antonja održat će se u petak, 20. siječnja i u subotu 21. siječnja 2023. godine.

Navedene manifestacije njeguju tradiciju poljoprivrednika, maslinara i vinara Rovinjštine te na taj način posebno naglašavaju važnost očuvanja i podizanja kvalitete plodova rada i truda s ovog područja.

Manifestacije u Rovinjskom Selu prilika su da se proizvodi približe široj publici te svim ljubiteljima tradicionalne gastronomije, ljubiteljima istarskih vina i maslinovih ulja. Udruga Agrorovinj predstavit će na Antonji i rezultate ocjenjivanja ovogodišnjih uzoraka vina i maslinovih ulja koji su prošli sve fizikalno-kemijske i senzorne analize.

Prijavljeno preko 50 uzoraka vina

U petak će se održati Festival istarske supe s početkom u 18 sati. Posjetitelji će moći degustirati supe koje se pripremaju na licu mjesta. Kupnjom bukalete za degustaciju, posjetitelji mogu tako ponijeti prigodni suvenir s manifestacije.

"Što se tiče natjecanja u izradi, ocjenjivat će se priprema tradicionalne i kreativne istarske supe. Sudjeluje ukupno devet, za sada, prijavljenih ekipa, a po prvi puta će se ocjenjivati i najbolja kumpanija što je prethodnih godina bila zapravo nagrada za najbolje uređeni štand", rekao je predsjednik udruge Agrorovinj, Kristijan Damijanić.

U subotu se održava tradicionalna, najstarija vinska izložba u Hrvatskoj, 32. Antonja kao i 20. izložba maslinovog ulja. Ove je godine prijavljeno ukupno 51 uzorak vina koji će se ocjenjivati u kategoriji profesionalnih proizvođača te u kategoriji proizvođača hobista.

Program kreće od 18 sati, a ulaz je besplatan

Za maslinova ulja ovo je izuzetno dobra godina jer je od pristiglih 94 uzoraka oko 70 posto ocijenjeno i ušlo u kategoriju zlatnog sjaja. Zanimljivost je da je ova manifestacija i jedna od pionira u Hrvatskoj koja je uvela degustaciju i prezentaciju ekoloških i biodinamičkih vina koje će se moći degustirati i ove godine. 

I petak i subotu, službeni program kroz degustacije supa, vina i maslinovih ulja kreće od 18 sati. U petak će se u 20 sati održati proglašenje pobjednika 9. Festivala istarske supe, a u subotu u isto vrijeme podijelit će se priznanja i nagrade za najbolja vina i maslinova ulja Rovinjštine.

Zabavni program kreće uz glazbu i veselje od 22 sata , i to u petak s Le Mond bendom a u subotu s Edijem Maružinom i Banditima. Ulaz na manifestacije je besplatan.

"Slavimo i podržimo lokalne proizvođače. Vidimo se u Rovinjskom Selu ovaj petak i subotu!", pozivaju organizatori sve zainteresirane da im se pridruže.                                                                                                            


Tagovi

Agrorovinj Kristijan Damijanić Istarska supa Uložba vina Antonja Maslinova ulja


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]