Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tematski park
  • 02.03.2022. 10:30
  • Brodsko-posavska, Malino

Spoj poljoprivrede, umjetnosti i turizma - braća Pavletić osmislila tematski park

Skulpture od vinove loze, prenoćište u hobitskim kućicama, stare sorte voća i rad na zemlji dio su onoga što čeka buduće posjetitelje.

Foto: Youtube/Printscreen
  • 1.757
  • 60
  • 0

Petorica braće odlučili su stopiti poljoprivredu, umjetnost i turizam i još mnogo toga u tematski park koji se nalazi u mjestu Malino.

"Jedan od osnivača voditelj je udruge Arteco Pavletić i glavni umjetnik. On je došao na ideju raditi velike skulpture koje su jedinstvene u cijelom svijetu, rađene su od vinove loze i po tome su prepoznate", rekao je Zdravko Pavletić za Poljoprivrednu televiziju.

Kako kaže, dvije sezone na moru su svoje skulpture izlagali posjetiteljima, a nakon toga došli na ideju da jedan takav park naprave i kod kuće u Slavoniji. Naime, cilj im je pružiti posjetiteljima poseban doživljaj na selu i to u nešto drugačijem ambijentu.

"Željeli smo napraviti mjesto u kojem će posjetitelji moći doći uživati u prirodi, tišini i miru  koji se ovdje osjeća uz razgledavanje skulptura", dodao je Zdravko.

Međutim, park je još u izgradnji, ali kaže, ljudi im stalno dolaze. Na imanju se nalaze brojne stare sorte voća, ali i dio poljoprivrednog zemljišta u čijoj će obradi posjetitelji moći sudjelovati. Tako da će na imanju biti ponuđen aktivni odmor.

Sve je građeno od prirodnih materijala, a plan braće je da posjetiteljima pruže mogućnost prenoćišta u drvenim hobitskim kućicama. Također, planiraju nuditi hranu i piće.

Na imanju su iskopali i kanale od kojih planiraju napraviti bazen za plivanje, ali i ribnjak, a sve će, kaže Zdravko, ukrasiti u njihovom prepoznatljivom stilu.

Više pogledajte u videoprilogu:


Tagovi

Pavletić Tematski park Arteco Pavletić Zdravko Pavletić Turizam


Autorica

Marija Jurišić

Više [+]

Urednica emisije Zlatno klasje Poljoprivredne televizije.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Na povratku iz Mostara valja i doručkovati, a u aščinici BurekKing u Jablanici kuharica Hajra Nezirić taman priprema burek ispod saća. Svemir nas je uspješno povezao ;) Kaže ova kuharica da sastojke nabavljaju od lokalnih dobavljača. Ispeče... Više [+]