Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Eko Tamiš - novi turistički proizvod
  • 16.04.2018. 16:00

Potamišje kao turistički potencijal

Prelepi predeli, flora i fauna čini bogatstvo Tamiša. Ovaj predeo je interesantan za lovce, ribolovce, rekreativce, posmatrače ptica, ali je nedovoljno iskorišćen.

Foto: Facebook / Turistička organizacija Pančeva
  • 357
  • 69
  • 0

"Eko Tamiš - novi turistički proizvod" је zajednički projekat Srbije i Rumunije, koji za cilj ima promociju turizma i razvoj ekonomskog potencijala priobalja duž 350 kilometara toka reke Tamiš. Iz fondova Evropske unije za tu namenu je odobreno blizu milion evra, a projekat se završava u decembru ove godine. Uključeni su Pokret gorana i Centar volontera Pančevo, Privredna komora Srbije i Južnobanatskog okruga, a iz Rumunije Mitonija i Asocijacija za promociju turizma. Projekat se završava decembra ove godine.

Nedovoljno iskorišćeni turistički potencijali Tamiša

Prelepi predeli, flora i fauna čini bogatstvo ove reke. Na srednjem Potamišju živi više od 150 ptičjih vrsta, a to bi mogla da bude prava atrakcija za posmatrače ptica. Kako prenosi RTV, ovaj predeo je interesantan za lovce, ribolovce, rekreativce, ali je nedovoljno iskorišćen, pa bi na tome trebalo raditi u okviru projekta.

"Aktivnost našeg dela projekta je postavljanje mobilijara duz reke Tamiš - postavljanje tabli za usmeravanje, putokaza, klupa, osmatračnica za ptice, osvežavanje mesta za pecanje", kaže predsednica Pokreta gorana i centra volontera Pančevo Ljiljana Konevski.

Rumunski partneri slažu se da Tamiš može biti interesantan za turiste, pa žele da ova reka povezuje ljude i to ne samo iz Srbije i Rumunije, već da ona bude nešto po čemu će naš region biti poznat u Evropi, rekla je Delioara Barbu, direktorka Asocijacije za razvoj turizma županije Timiš-iz Temišvara.

Tokom leta - regata

Projekat je započet sredinom prošle godine, a do sada su organizovane obuke turističkih radnika i predstavnika lokalnih samouprava u mestima kroz koje protiče Tamiš. Uključuje se i lokalno stanovništvo, kao i domaće firme, restorani, seoska domaćinstva, turističke organizacije. Tokom leta biće organizovane regate i nekoliko promotivnih vožnji. Urađen je i elektronski vodič sa mestima koja bi trebalo obići duž te reke.


Izvori

RTV


Tagovi

Tamiš Eko Tamiš Srbija Rumunija Projekat Delioara Barbu Ljiljana Konevski


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)