Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osječko-baranjska županija
  • 19.09.2020. 13:30
  • Osječko-baranjska, Erdut

Petrina kuća za trajni doživljaj panonskog sela i života uz Dunav

Slavonski specijaliteti, graševina, frankovka, traminac... Sve je to Erdut. Sve ovo možete doživjeti ako provedete, dan, vikend, godišnji, u kući za odmor Petre Teskere.

Foto: Arhiva Petre Teskere
  • 3.278
  • 273
  • 0

Erdut. Krajnji istok Hrvatske, okružen snažnim Dunavom. Kao na poluotoku čiji se vinogradi spuštaju prema toj lijepoj i čudotvornoj rijeci koja cijelom mjestu i okolnim njivama, voćnjacima, vinogradima, šumarcima daje posebnu čar. Čar koju možete doživjeti iako ondje nemate svoju vikendicu ili kuću. Tamo je jednostavno važno provesti koji dan života. Probuditi se uz povjetarac, slušati pijetlove kako kukuriču. Prošećete vinogradima i spustite se u podrume lokalnih vinara. I onih malih, ali i velikog Erdutskog vinograda gdje se nalazi najveća bačva na svijetu i tradicionalni stari podrum.

Slavonski specijaliteti, graševina, frankovka, traminac... Sve je to Erdut. Sve ovo možete doživjeti ako provedete, dan, vikend, godišnji, u kući za odmor Petre Teskere. Ondje se možete i opustiti u bazenu kojega je podigla uz pomoć sredstava iz natječaja ulaganja u turizam Osječko baranjske županije.

Svake godine nova ulaganja

"Sudjelujem na natječajima Županije, a ovoga puta sam se odlučila za izgradnju bazena i predala račun. Natječaj osigurava 50 posto iznosa od 60.000 kuna. No, mene je na kraju izašao više od 100 tisuća. Tu je bazen, razna oprema, plaža", nabraja Teskera pojasnivši da trošak plati korisnik natječaja, a onda OBŽ vrati polovicu. 

Idealna i za djevojačke večeri

"Svake godine imam novih ulaganja i ovo mi je drugi takav natječaj. Prvi puta sam renovirala kupaonicu i kupila madrace", priča mlada žena koja ima velike ambicije sa svojom kućom za odmor. Ističe kako su najčešći gosti obitelji, ali se ondje organiziraju i djevojačke i momačke večeri, zabave i slično, kada gosti cijelu kuću s opremom dobiju za dvije tisuće kuna.

Iduća investicija - jacuzzi

"Dvočlana obitelj s dvoje djece za 500 kuna ima na raspolaganju imanje puna 24 sata", kaže Petra pojašnjavajući kako su u kući dvije spavaće sobe, dnevna te potpuno opremljena kuhinja i kupanica. Kuća je klimatizirana, ima WiFi, TV s 300 kanala, ali i radni prostor s računalom i printerom za one koji moraju raditi i na odmoru. Bazen je veličine 16 kvadrata, a često ga koriste roditelji s djecom. Tu je i veliko dvorište, sljedeća je investicija dječje igralište, a najavljuje i izgradnju jacuzzija koji bi radio zimi.

Savršeno i za vikend odmor

"Inače se zimi slabije radi, pa sam se odlučila i na tu investiciju. Jacuzzi bismo postavili na zatvorenu terasu u staklenoj stijeni odakle bi se sezao pogled na dvorište u snijegu", Petrina je vizija. Otkriva da im je popunjen čitav rujan.

"Kuća je idealna i za lovce, ribolovce, ljubitelje vina i u tim slučajevima s gostima sve dogovorim - obilazak podruma te degustacije, hranu po njihovoj želji i slično. Gosti imaju na raspolaganju i roštilj, kotlić i drugu opremu za pripremanje obroka, ali češće se odlučuju za narudžbu", ističe Petra koja je inače zaposlena, a turizam u Erdutu joj je dopunska djelatnost.


Fotoprilog


Tagovi

Petra Teskera Erdut Podunavlje Turizam Osječko baranjska županija Kuća za odmor


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.


Partner