Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Turističko selo
  • 12.04.2022. 09:00

Otvoren konkurs za najbolje turističko selo Srbije

Podsetimo, Mokra Gora je izabrana prošle godine u oštroj konkurenciji među više od 170 aplikacija iz 75 zemalja sveta, gde je 44 sela ponelo ovu titulu.

Foto: Julijana Kuzmić
  • 137
  • 8
  • 0

Ministarka turizma Tatjana Matić pozvala je sve lokalne samouprave, koje se identifikuju u oblasti razvoja ruralnog turizma, da se prijave na konkurs za izbor najboljeg turističkog sela Srbije u 2022. godini. 

"Imajući u vidu da je godina iza nas bila veoma uspešna i da je Mokra Gora proglašena za jedno od najboljih sela, i ove godine nastojimo da svet prepozna atrakcije naših ruralnih destinacija koje na najbolji način oslikavaju autentičnost naše kulture", rekla je ministarka Matić.

Ona je istakla da se ovim konkursom podstiče razvoj inovacija i preduzetništva, unapređuje turistički proizvod i način života zajednice i promocija prirodnih i kulturnih resursa sela u Srbiji.

Mokra Gora proglašena za jedno od najboljih turističkih sela u svetu

Podsetimo, Mokra Gora je izabrana prošle godine u oštroj konkurenciji među više od 170 aplikacija iz 75 zemalja sveta, gde je 44 sela ponelo ovu titulu.

Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija (UNWTO) raspisala je Konkurs za izbor najboljih turističkih sela (The Best Tourism Villages) u nameri da se putem konkursa identifikuju najbolji primeri inovativnog razvoja i pristupa turizmu u ruralnim oblastima, sa osnovnim ciljem da turizam postane jedan od pokretača pozitivne transformacije, ruralnog razvoja i blagostanja zajednice.

Sve dodatne informacije u vezi sa prijavom i uslovima konkursa nalaze se na linku.


Tagovi

Turističko selo Srbija Mokra Gora Tatjana Matić UNWTO Konkurs


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Seljačka vranjska metla za metenje dvorišta.