Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Suncokret ruralnog turizma
  • 30.12.2022. 16:30
  • Splitsko-dalmatinska, Šestanovac

Od prve kuće na mjestu štale do šampiona seoskog turizma

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo“ u 2023. obilježava 25 godina rada i 10 godina Suncokreta ruralnog turizma. Na koncu godine održan je susret dobitnika nagrade Splitsko - dalmatinske i Dubrovačko - neretvanske županije.

Foto: Klub članova Selo
  • 2.639
  • 155
  • 0

"Prvu kuću napravili smo na mjestu štale", otkrio je Željko Popović, vlasnik Vile Popovića Dvori, domaćin susreta dobitnika nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske Splitsko - dalmatinske i Dubrovačko - neretvanske županije. 

Kako je ispričao u Šestanovcu, 2018. su otvorili sportsko-rekreacijsku centar, ove godine renovirali i proširili kapacitete.

"Gostima nudimo proizvode sela, svoje voće, povrće, loze, krompir, rajčice, papriku, krastavce, no i tu su prioritet turističke svrhe", istaknuo je navodeći da su supruga i on stalno gostima pri ruci te smatra da je to jedini pravi način za uspjeh.

"Ovdje se još uvijek čovjek može odmoriti u potpunoj tišini, a ima samo 15 minuta vožnje do najljepših plaža Brela i Baške Vode", dodao je ponosni dobitnik brončane i zlatne povelje Suncokreta ruralnog turizma.

Šampioni seoskog turizma ne posustaju, OPG Popovića dvori uređuju i sade

Podsjetimo, riječ je o nagradi Hrvatske udruga za turizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo“, a dodjeljuju se zlatne, srebrne i brončane povelje te posebna priznanja u osam kategorija (turistička seljačka gospodarstva, ruralna domaćinstva, tradicijska (ruralna) gastronomije, vinski turizam, craft turizam, aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru,  ruralno-turistički projekti, projekti / nositelji zaštićenih i marketinških oznaka).

Susret dobitnika nagrade Suncokret ruralnog turizma Dalmacije

Ciljevi, naglasila je predsjednica Dijana Katica, su prvenstveno povezivanje, umrežavanje i edukacija, te usmjeravanje što se tiče kreiranja kvalitetnog turističkog proizvoda, ali i promocija pojedinih projekata diljem Lijepe naše, bez obzira na to radi li se o poduzetničkoj inicijativi, inicijativi nekog OPG-a, ili nekoj drugoj koja prezentira i podupire ruralni razvoj turizma, poput različitih interpretacijskih centara i slično.

U 2023. obilježavaju 25 godina rada i 10 godina Suncokreta. 

Na susretu je održana i panel rasprava na temu Ruralni turizam – jučer, danas, sutra, a Kristina Babić, kordinatorica projekata Kluba članova Selo, predstavila je portal Hrvatski ruralni turizam.


Fotoprilog


Tagovi

Suncokret ruralnog turizma Susret Željko Popović Dijana Katica Kristina Babić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).