Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kokingrad
  • 19.10.2022. 11:00
  • Osječko-baranjska, Karanac

Od Kokotela do Kokingrada - obitelj Balaš izgradila grad za pernate životinje

Na seljačkom domaćinstvu "Bakine čarolije" niknuo je grad - Kokingrad.

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
  • 1.702
  • 67
  • 0

Njihova je okućnica još 2009. godine proglašena najljepše uređenom u Baranji. Među smještajnim kapacitetima seljačkog domaćinstva "Bakine čarolije" još su prije nekoliko godina naveli i "Kokotel", a sada imaju i - Kokingrad. 

Obitelj Balaš iz Karanca, naime, otvorila je "grad" za koke, pijetlove, patke, golubove ali i druge pernate zivotinje. Idejna je začetnica mama Gordana, dok su suprug Sreto i sin Nikola izvršitelji radova.  

U Kokingradu osim hrvatica, ima američkih brama te golovratih koka, minorki. Ondje su i japanske i ruanske patke, nilske guske, imaju i golubinji sokak..., a sve ih čuva labrador Bobi. Točnije, Kokingrad čini dvadesetak kokoši s pijetlovima, tu je devet pataka, dvije guske, šest golubova i dva fazana.  

Na domaćinstvu "Bakine čarolije" svi apartmani i sobe ocijenjeni su sa tri sunca i gostu, kažu, osim garderobe ništa ne treba.

"Svi predmeti i detalji su originalni i izvorni tako da stvaraju posebnu čaroliju i ugođaj", kaže ova obitelj čiji pernati ljubimci sada imaju i vlastiti - grad. 

Kako su otkrili za portal baranjainfo, nakon Kokingrada pripremaju kušaonicu koja će gostima nuditi tradicionalnu baranjsku hranu po izboru: suhomesnate proizvode, domaće sokove, likere… Napravili su i "Baranjski baka bilding" – seljački mini golf koji se igra s kuhačama za pekmez, palicama, praćkama...


Tagovi

Kokingrad Obitelj Balaš Bakine čarolije


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]