Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • HeadOnEast
  • 09.08.2022. 12:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

OBŽ upisala 63 posto više dolazaka turista, a pravi val tek kreće

Goste je privukla i turistička atrakcija - obnovljeni dvorac u Tikvešu, a Osječko-baranjska županija najavila je niz manifestacija koji očekuju goste tijekom rujna te listopada.

Foto: OBŽ
  • 1.999
  • 151
  • 0

U odnosu na prošlu, u prvih sedam mjeseci tekuće godine, Osječko-baranjska županija bilježi 63 posto više dolazaka turista i 35 posto više noćenja. 

Podaci su to e-visitora koji govore da je broj dolazaka i noćenja na razini rekordne 2019., pojašnjavaju iz Turističke zajednice, navodeći da se značajno povećanje bilježi i kod dolazaka kruzera, pa je riječnim putem stiglo 112 posto više gostiju nego prošle godine. 

Iako su lipanj i srpanj bili uspješniji nego proteklih godina, najviše posjetitelja očekuje se u rujnu i listopadu. Potvrđuje to i župan Ivan Anušić naglasivši da posjetitelji vole istraživati Slavoniju i Baranju u proljeće i jesen, kada se, osobito na području ove županije, događa i niz manifestacija.

"Početkom rujna na Staroj Dravi u Bilju, održat će se 68. Svjetsko prvenstvo u ribolovu, Fišijada u Belom Manastiru, zatim slijede Ribarski dani u Kopačevu, tradicionalna manifestacija koja privlači više od 10 tisuća posjetitelja tijekom tri dana, zatim festival biciklističke rekreacije Febire, pa Baranjski polumaraton, Vinski maraton i krajem rujna i početkom listopada 4. izdanje manifestacije HeadOnEast", najavio je župan. 

Rekordan broj posjetitelja bilježi i Park prirode Kopački rit 

Podsjećaju da Slavonija i Baranja s poznata četiri vinogorja te izvrsna vina i vinske podrume začinjene vrhunskom tradicionalnom gastronomijom, odnedavno u ponudi ima i obnovljeni dvorac u Tikvešu.

"Riječ je o novoj turističkoj atrakciji smještenoj u sjevernom dijelu Parka prirode Kopački rit. Prezentacijsko-edukacijski centar Tikveš jedinstveni je multimedijalni i interaktivni postav koji posjetiteljima približava sve najvažnije osobine i prirodne fenomene ovog parka", pojašnjavaju iz Županije naglašavajući da je riječ i o prostoru za upoznavanje bogate kulturno-povijesne baštine uz pomoć najmodernije tehnologije.

Kompleks dvoraca 

Kažu da kompleks obuhvaća objekte: Novi dvorac s Aneksom i Stari dvorac, a potječe iz 19. stoljeća. Izgradili su ga članovi Teschenske loze obitelji Habsburg. Tijekom povijesti dvorci su bili rezidencijalno lovačko središte poznato u europskim i svjetskim razmjerima, ali isključivo zatvorenog tipa za vladare i ugledne goste.

Na istoku Hrvatske vas čekaju brojne destinacije - kome je vinograd najdraži "grad"?

No sada, nakon obnove i prenamjene, dostupni su svima.

Rekordan broj posjetitelja bilježi i Kopački rit od otvorenja dvorca prije tri mjeseca. "U svibnju je ostvaren najveći broj dolazaka ikad, a lipanj i srpanj su prema broju posjetitelja najbolji lipanj i srpanj do sada", naglašavaju iz Županije zakljujući da je "sve više HeadOnEasta - slavonsko baranjskih turista".  


Fotoprilog


Tagovi

OBŽ Turizam Centar Tikveš Turisti Ivan Anušić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner