Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kukuruzni labirint
  • 04.09.2016. 18:00

Kukuruzni labirint u Požeštini već treću godinu

Nedavno je u Osijeku osvanuo kukuruzni labirint. No, ima još jedan koji je u pogonu svake nedjelje već tri godine, a nalazi se u Viškovcima.

Foto: bigstockphoto.com, Robert Neumann
  • 3.015
  • 150
  • 0

Po uzoru na kukuruzne labirinte u Americi, obitelj Pilaš je prije dvije godine u Viškovcima sagradila prvi hrvatski labirint u kukuruzu. Cijeli labirint je jedna velika poučna staza.

Staza se sastoji od dva dijela i od ove godine prostire se na 10 tisuća metara kvadratnih. Postavljene su i tri lovačke čeke kako bi posjetitelji iz visine imali pregled na labirint. Obitelj Pilaš inače se bavi svinjogojstvom i obrađuje oko 100 jutara zemlje, piše 034.portal.

"Ideju smo prije tri godine pronašli na internetu pretražujući slične projekte po američkim internet stranicama. Sestra Marija radi u turističkom uredu i čula je da postoje takvi labirinti pa mi je predložila takav oblik turističke atrakcije", rekao je Branko Pilaš.

Na ulazu u labirint posjetitelji dobivaju kartu koja bi im trebala pomoći da prođu kukuruzni labirint u što kraćem vremenu. OPG Pilaš uz kukuruzni labirint u programu ima edukativni park, provođenje kreativnih i edukativnih radionica, mogućnost organiziranja dječjih rođendana uz animatora i organiziranje obilazaka za grupe uz animatora.

Kako bi se dobro zabavili u prirodi i nešto korisno naučili poput orijentiranja u prostoru, svi zainteresirani i željni avanture mogu posjetiti ovu turističku atrakciju svake nedjelje od 18:00 sati.

Foto: bigstockphoto.com, Robert Neumann


Izvori

034portal.hr


Tagovi

Lovačke čeke Kukuruzni labirint

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]