Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Turizam
  • 09.01.2022. 13:30

Krapinsko-zagorska i Međimurska među županijama s najviše turističkih noćenja

U odnosu na isto razdoblje 2020./2021. za blagdane je zabilježen rast od 306 posto u dolascima i 190 posto u noćenjima, kažu iz Hrvatske turističke zajednice.

Foto: depositphotos/Vintika
  • 1.615
  • 52
  • 1

Tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana, od 24. prosinca 2021. do 6. siječnja 2022. godine, u Hrvatskoj je ostvareno 144 tisuće turističkih dolazaka i 424 tisuća noćenja, što u odnosu na isto razdoblje 2020./2021. rast od 306 posto u dolascima i 190 posto u noćenjima, izvijestili su iz Hrvatske turističke zajednice. 

Usporedba s rezultatima iz razdoblja 2019./2020. godine pokazuje da je dosegnuto 73 posto dolazaka i 76 posto noćenja, "odnosno značajno smo se približili trendovima iz predpandemijskog razdoblja", ističu iz HTZ-a. 

Po podatcima koje iznose, tijekom blagdana 2021./2022. u jadranskim je županijama ostvarena 91 tisuća dolazaka i 298 tisuća noćenja, dok je na kontinentu, zajedno s gradom Zagrebom, ostvareno 54 tisuće dolazaka i 126 tisuća noćenja.

Gledajući po županijama, najviše noćenja na obali realizirano je u Istri, na Kvarneru te u Splitsko-dalmatinskoj županiji, dok je na kontinentu najviše noćenja ostvareno u Zagrebu, Krapinsko-zagorskoj te Međimurskoj županiji.

Prema destinacijama, najviše je noćenja u navedenom razdoblju registrirano u Zagrebu, Opatiji, Rovinju, Dubrovniku, Splitu i Zadru.

Najviše noćenja ostvarili su domaći gosti, a zatim Austrijanci, Slovenci i Nijemci, navode iz HTZ-a. 

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac istaknula je kako je hrvatski turizam zabilježio odlične rezultate, koji će zasigurno doprinijeti i ukupnom pozitivnom utjecaju na konačne prihode 2021. godine, kao i na cjelokupno hrvatsko gospodarstvo.

"Ove godine u fokusu nam je cjelogodišnja, održiva turistička ponuda, ali isto tako i zadržati imidž sigurne destinacije koji smo izgradili prošle godine", naglasila je Brnjac i pozvala na cijepljenje.

Direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristjan Staničić smatra kako rezultati bude optimizam te potvrđuju tržišnu poziciju naše zemlje kao kvalitetne i dobro pripremljene destinacije.

Brojni domaći gradovi poput Opatije, Dubrovnika, Splita, Osijeka ili Zagreba pripremili su zanimljive sadržaje u kojima se moglo uživati uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, istaknuo je dodavši kako je cilj u ovoj godini ostvariti 90 posto rezultata iz rekordne 2019. godine.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Turizam Blagdani Rast Noćenja Kontinent

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.