Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • HTZ
  • 13.11.2020. 15:40

Hrvatska među top tri najbolje destinacije na svijetu!

U kategoriji Best Country award 2020 koju popularne britanske novine The Times & The Sunday Times dodjeljuju za najbolje zemlje na svijetu, Hrvatska je na visokom trećem mjestu.

Foto: Lucija Bencarić
  • 1.600
  • 40
  • 0

Hrvatska je uvrštena u top tri najbolje svjetske destinacije u kategoriji Best Country award 2020 koju popularne britanske novine The Times & The Sunday Times dodjeljuju za najbolje zemlje na svijetu, priopćili su iz Hrvatske turističke zajednice.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju dodjela nagrade održana je virtualnim putem, a na njoj je sudjelovala direktorica Predstavništva HTZ-a u Velikoj Britaniji Darija Reić.

"Svojom fantastičnom turističkom ponudom i neumornom promocijom neupitno zaslužujemo naslov jedne od najboljih zemalja i iznimno nam je zadovoljstvo što je tamošnja javnost prepoznala našu kvalitetu", izjavila je Reić dodajući da već dugo znaju da smo popularna tema svakog razgovora o putovanjima, a posjet našim destinacijama ono je čime se Britanci vole pohvaliti u društvu. 

Lika i Mali Lošinj uvršteni među Top 100 svjetskih održivih zelenih destinacija!

"Ovaj uspjeh učvrstio je našu poziciju u Velikoj Britaniji kao destinacije prekrasnog krajolika i raznolike, visokokvalitetne turističke ponude te ćemo daljnjim promotivnim aktivnostima nastaviti održavati naš ugled na tržištu“, naglasila je dodavši kako je prilikom proglašenja predstavljena kao zemlja "full of whim, vigour and sunshine“.

Najboljom zemljom proglašena Italija

U ovoj je kategoriji najboljom zemljom na svijetu proglašena Italija, dok je drugo mjesto pripalo Novom Zelandu, a treće Hrvatskoj. U užem izboru nagrade, koja se ove godine dodijelila po osmi put, još su se našle neke od najboljih svjetskih destinacija poput Francuske, Turske, SAD-a, Dubaija, Španjolske, Portugala, Grčke i Tajlanda. Osim u kategoriji najbolje zemlje, glasovalo se u 12 ostalih kategorija poput najboljeg grada, aviokompanije i turoperatora.

O konačnom pobjedniku odlučili su čitatelji koji su svojim glasovanjem ujedno sudjelovali u nagradnoj igri za ekskluzivne nagrade.

Hrvatska je hit destinacija, turistički promet na razini 40 posto lanjskoga

"Nakon što smo prema podacima Eurostata ove sezone zauzeli vodeće mjesto na Mediteranu, ovo je dodatna potvrda sigurne i stabilne pozicije koju naša zemlja uživa na međunarodnom tržištu. Velika Britanija jedno je od važnijih tržišta za naš turizam i vjerujem da će se stabilizacijom situacije naši vjerni britanski gosti u većem broju vratiti u Hrvatsku“, istaknuo je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Inače, The Times & The Sunday Times spada među najutjecajnije tiskovine u Velikoj Britaniji koje su u ovoj godini dosegle rekordan broj od 16 milijuna čitatelja mjesečno putem print i online izdanja, zaključuju iz HTZ-a. 


Tagovi

HTZ The Times & The Sunday Times Best Country award 2020 Italija


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]