Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Turizam
  • 04.08.2020. 16:30

eVisitor: U Hrvatskoj u srpnju 2,44 milijuna dolazaka turista

To su, s obzirom na okolnosti, odlični rezultati i dobra najava za kolovoz, kaže direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Foto: Jumpstory
  • 1.508
  • 5
  • 0

Prema podacima sustava eVisitor, u Hrvatskoj je u srpnju ostvareno 2,44 milijuna dolazaka i 18,60 milijuna noćenja što predstavlja 53 posto dolazaka i 61 posto noćenja ostvarenih u srpnju prošle godine.

Podaci su to turističkog prometa ostvarenog u komercijalnom i nekomercijalnom segmentu te nautičkom charteru, izvijestili su iz Hrvatske turističke zajednice.

Staničić: To je prvo prolazno vrijeme

Strani turisti ostvarili su 2,13 milijuna dolazaka (50 posto razine rezultata prošlogodišnjeg srpnja) i 15,70 milijuna noćenja (58 posto noćenja prošlogodišnjeg srpnja) dok su domaći turisti ostvarili 325 tisuća dolazaka (91 posto dolazaka ostvarenih u srpnju prošle godine) i 2,90 milijuna noćenja (81 posto noćenja prošlogodišnjeg srpnja).

"Nalazimo se na prvom prolaznom vremenu. To su, s obzirom na okolnosti, odlični rezultati i dobra najava za kolovoz. Pojačane promotivne aktivnosti, kako pozivne oglašivačke kampanje, tako i one informativnog karaktera, provodit ćemo do kraja kolovoza na tržištu Njemačke, Austrije, Velike Britanije i Italije s obzirom da je riječ o vrlo važnim tržištima za naš turizam na kojima se Hrvatska nalazi na popisu sigurnih zemalja", izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Istaknuo je kako je bitno i dalje odgovorno ponašanje te pridržavanje propisanih epidemioloških mjera kako bi zadržali status Hrvatske kao sigurne turističke destinacije i od ove sezone izvukli maksimum.

Najviše noćenja imaju Nijemci i Slovenci

U srpnju je najveći broj noćenja ostvaren s tržišta Njemačke (4,43 milijuna noćenja što predstavlja 87 posto noćenja prošlogodišnjeg srpnja), zatim slijede Slovenija (3,44 milijuna noćenja, 88 posto noćenja prošlogodišnjeg srpnja), Hrvatska (2,90 milijuna noćenja, 81 posto noćenja prošlogodišnjeg srpnja), Poljska (1,60 milijuna noćenja, 79 posto noćenja prošlogodišnjeg srpnja) i Češka (1,42 milijuna noćenja, 72 posto noćenja prošlogodišnjeg srpnja).

Vodeće destinacije u srpnju prema ostvarenim noćenjima su Vir (711 tisuća), Rovinj (619 tisuća), Medulin (553 tisuće), Novalja (486 tisuća) i Mali Lošinj (475 tisuća).

Trenutno u Hrvatskoj boravi oko 780.000 turista od kojih 200.000 njemačkih, 135 tisuća slovenskih, 130 tisuća domaćih, 74 tisuća poljskih i 46 tisuća čeških turista.

Najveći broj turista trenutno boravi na Viru, a zatim slijede Rovinj, Medulin, Crikvenica i Poreč.

Inače, u prvih sedam mjeseci ove godine Hrvatska je zabilježila 4,11 milijuna dolazaka i 26,34 milijuna noćenja.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Turizam Hrvatska turistička zajednica Kristjan Staničić EVisitor

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.